<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Saadan undgaar du at begaa fejl naar du vaelger affaldskurve til byens rum
Byrumsinventar hvor fremtiden er tænkt ind i designet - både hvad angår æstetik, brugervenlighed og bæredygtige materialer.

Annonce

Sådan undgår du at begå fejl, når du vælger affaldskurve til byens rum

Affaldskurve er enormt vigtige i et hvert bymiljø. De fleste byer har da også rigeligt med opstillede skraldespande, men langt fra alle har valgt de mest optimale kurve til netop deres behov. Og det kan blive dyrt at udskifte dem, når først de er opstillet. Smekab Citylife giver dig her nogle gode råd og tips til valget af de helt rigtige affaldskurve, der lever op til jeres behov.

 

Affald, der ligger og flyder på gader og stræder er sjældent et kønt syn. Men skidtet kan føre langt større problemer med sig, end blot de æstetiske. Rotter tiltrækkes af affald, og kan man ikke kontaminere affaldet, risikerer man at få et alvorligt skadedyrsproblem. Derfor er det vigtigt at vælge affaldskurve, der lever op til netop de udfordringer, som det pågældende område stiller.

 

Men valget af affaldskurve er langt mere komplekst end blot at vælge… en skraldespand.

 

Først og fremmest afhænger dit valg af nogle helt afgørende parametre. Du bør derfor stille dig selv følgende spørgsmål inden du træffer dit valg:

  • Hvor skal affaldskurvene opstilles?
  • Hvor ofte tømmes de?
  • Kan affaldskurvene tømmes uden at omgå arbejdsmiljølovgivningen?
  • Er der særlige krav til design og æstetik i forhold til det omkringliggende miljø?
  • Fordrer beliggenheden at kurven skal kunne håndtere en særlig type affald?
  • Spreder fugle affaldet ud over det hele?
  • Skal man kunne affaldssortere?

Det er mange faktorer at holde rede på, og derfor prøver vi her at gøre det mere overskueligt.

 

billede2
PRAX er en moderne affaldskurv, som fås i to størrelser; 45L og 120L. Den tømmes forfra, så tunge løft undgås. PRAX fås også i det miljøvenlige og hårdføre genbrugsmateriale RESYSTA.

 

BELIGGENHED, BELIGGENHED, BELIGGENHED

Placeringen af en affaldskurv er afgørende for flere ting. Der kan være krav om design til affaldskurven, så den passer ind i området. Hvis den opstilles, hvor mange mennesker færdes, bør kurven kunne rumme mere affald end affaldskurven i sidegaden. Hvis det er et populært picnicområde, bør der måske opstilles en særlig kurv, der kan håndtere engangsgriller osv. Læs videre herunder, og få nogle gode tips.

 

TØMNINGSFREKVENS

Hvis I tømmer hver dag kan det være en fordel at vælge en mindre kurv. Tømmer I kun en gang om ugen, så overvej en større kurv. Flere modeller, som f.eks PRAX og LENA, fås i forskellige størrelser. På den måde kan man få et gennemgående design i bymiljøet, selv om man opstiller store kurve i områder med megen belastning og mindre kurve på steder, hvor behovet ikke er så stort.

 

ARBEJDSMILJØ

Affaldskurven skal være designet, så man kan overholde arbejdsmiljølovgivningen, når den tømmes. Derfor kan det være afgørende, at affaldskurven kan tømmes fra siden, så tunge løft undgås. TACK tømmes forfra via den låsbare låge, så uanset om du vælger 60 L eller 125 L kan den tømmes uden ulovlige løft.

 

billede3
QUINBIN er en serie af elegante affaldskurve, som fås med og uden top i forskelllige former, størrelser og materialer med mulighed for affaldssortering.

 

AFFALDSTYPER

Ofte flyder det med affald fra fastfood-steder efter nattens eskapader i weekenderne. Derfor bør tomme pizza-æsker nemt kunne puttes i affaldskurven visse steder. Andre steder er engangsgriller et problem, der kan medføre brandfare. GRILLE er designet til at kunne håndtere netop denne udfordring.

 

FUGLE-PLAGEN

Fugle, som f.eks. måger og alliker elsker at rode i skraldespande i deres søgen efter mad og redematerialer. Derfor bør du overveje om ikke affaldskurven skal have en form for låg eller overdækning. Fuglene tør nemlig ikke hoppe ned i kurven, hvis der er top på. I det eksklusive område Brandts Klædefabrik i hjertet af Odense, løste man fugle-problemet, ved at udskifte de eksisterende affaldskurve til nogle med top på. Du kan læse mere om, hvad de valgte her.

 

AFFALDSSORTERING

Vi er alle pålagt at sortere vores affald derhjemme. Derfor giver det også god mening at tilbyde muligheden for at sortere affaldet i det offentlige rum. CRYSTAL og QUINBIN er to eksempler på affaldskurve, der giver mulighed for sortering i op til tre forskellige typer affald.Smekab Citylife tilbyder et bredt sortiment af meget alsidige affaldskurve både hvad angår design, størrelser, anvendelsesmuligheder og materialer. Vi ønsker at bidrage til at gøre byernes offentlige rum attraktive, ved at tilbyde funktionalitet og lækkert design, uden du behøver at overskride budgettet.
1662631114-9hv-crystal
1662631114-bc2-grille
1662631114-n24-ssh
1662631114-qef-prax
1662631114-ukx-minium
 
 Besøg vores hjemmeside for inspiration, eller kontakt vores personale: Per Bruun tlf. 23 69 76 76

og Tina Søegaard tlf. 54 33 77 33, og få en uforpligtende snak. Vi kan rådgive og vejlede dig, så du ikke ender med at vælge forkert i junglen af muligheder.

 

Kontaktinformation
Smekab Citylife
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Tlf:+45 2369 7676
Email:   per.bruun@saferoad.dk