Topbillede

Bæredygtigt byrum med Avii: inviterer til længere ophold i naturen

Avii er navnet på en ny bænk fra Thors Design. En bænk, hvis mission er at gøre op med den klassiske parkbænks form og funktion. Avii er designet af Nathalia Pedersen, designer hos Thors Design, i samarbejde med grundlægger af Thors Design, Carsten Thor. 

 

Et bæredygtigt bidrag til det offentlige rum

Bag bænken ligger en grundig research af, hvilken rolle siddemøbler spiller i det offentlige rum. Her er bænke særligt dominerende i parker og andre offentlige arealer. De fungerer som samlingspunkt for byens borgere og anvendes til at trække sig tilbage fra den hektiske hverdag.

 

Avii-bænken bidrager til kreativitet og høj designkvalitet i udviklingen af byrum. Såvel æstetiske som funktionelle aspekter har været vigtige i designprocessen. Resultatet er et sidde- og rygstykke, der går ud i ét, sat sammen af trælameller. Lamellerne er håndlavede af resttræ fra produktionen, hvor træsorten er genanvendt azobé fra nedlagte, danske færgelejer, som det er gældende ved resten af produktionen. Endeligt er lamellerne monteret på et stel i galvaniseret stål.

 

Avii  detaljer  enden

 

Find ro i naturen

Undersøgelser viser, at naturen har afstressende effekt på mennesker og positiv indvirkning på vores mentale sundhed. Derfor er det vigtigt, at vi skaber rammerne for, at danskerne i højere grad kommer ud i naturen.

84 % af danskerne oplever, at friluftsaktiviteter øger deres psykiske velvære og forbedrer humøret (Danskernes Friluftsliv, Friluftsrådet, 2017).   

 

Beslutningen om at skabe parkbænken Avii er taget på grund af netop disse undersøgelser. Avii inviterer til længere ophold i naturen. Designet opfordrer til forskellige siddestillinger, så bænken kan anvendes alt efter den enkeltes behov.

 

Læs også: Skab et godt indeklima i mødelokalet med træmøbler fra Thors Design

 

Avii - red

 

Legende design skaber mange muligheder

Tag et hvil, læs en bog eller arbejd i naturen. Avii parkbænken rummer alle disse muligheder. Bænken kan drejes 360 grader, så du kan få den helt rigtige udsigt eller søge skygge. Det legende design giver dig et helt nyt rum til at udforske dig selv eller en interesse.

 

Avii er ikke blot en bænk. Det er vores håb, at den kan være et frirum for mennesker, hvad end det er i en offentlig park eller en privat have. En mulighed for at tage sig tid til at være eftertænksom og lade op.