1

Jamen, det er jo genialt det dér!

 

Også inden for byggeriet kan gode løsninger kalde på superlativerne og skabe begejstring, oplever LivingBetter.

 

Den prisbelønnede LivingBetter energi- og indeklimaløsning fører til så mange forenklinger og besparelser i byggeriet, at erfarne byggefolk, rådgivere og udviklere ofte reagerer med et ”det er jo genialt” når de arbejder med løsningen og ser effekten. Og så den jo grøn og lige så dansk, som fodboldlandsholdet og en kendt kommentator, som engang udbrød noget lignende.

 

LivingBetter fik tildelt prisen for Årets Byggeri 2022 i december, 2022, som anerkendelse for deres bidrag til at byggeriet, et børneaktivitetshus i Helsingør, havde et Co2 aftryk på ca. 4,3kg/m2.

 

I 2022 og nu senest i april 2023 har et rådgivende firma spurgt beboerne i de mere end 400 villa og rækkehuse, som er opført med LivingBetter, om deres oplevelse af indeklimaet, energiforbruget og løsningens evne til at levere komfort året rundt. 98 % bekræfter at indeklimaet er ”rigtig godt” eller ”fantastisk” og 92 %, som har separat måler, bekræfter at det lave energiforbrug er som forventet.

Billede1Rækkehuse i Vejen

 

Hvad er det ved LivingBetter der fremkalder disse positive tilbagemeldinger?

 

Kravene til moderne nybyg er store og det kræver ofte en del dyr og kompliceret teknologi at komme i mål med en løsning der kan energimærkes.

 

Læs også: Bæredygtighed er kommet for at blive – også for valg af ventilation

 

Med LivingBetter bliver det meget enkelt

Ventilationsvinduer i opholdsrum leverer frisk forvarmet luft ind i boligen. En udsugsvarmepumpe i teknikrum sørger for det undertryk, som sikrer luftskiftet og den genvinder energien i luften til at lave både varme og varmt vand. Så det drives af naturens egne kræfter og lidt elektricitet.

 

Spar genveks-anlægget og indblæsningskanaler. Undgå at skulle installere en varmepumpe-udedel. Dermed er der ingen støj hverken ude eller inde. Det forenkler og giver besparelser i byggefasen. Løsningen er så energi-effektiv, at ofte spares isolering og solcellerne på taget. Ift. Fjernvarme spares tilslutningsafgifter og kompliceret rørføring til husene.

 

Nyeste tal fra konkrete byggeprojekter viser, at der selv på små boliger kan spares op mod kr. 30.000 i anlægsomkostninger og mellem kr. 3-12.000 i årlige driftsomkostninger pr. bolig qua det lave energiforbrug og de få driftsomkostninger til vedligehold af anlæg. Det er ofte væsentligt billigere end fjernvarme.

 

Derfor foretrækker mange nu LivingBetter i boliger til udlejning:

 

Vinding-gruppen opfører 29 rækkehuse til udlejning i Vejen for investorer. Boligernes energiforbrug er beregnet til at være fra ca. 1.700 kWh/pa i en bolig på 95m2. Det giver beboerne en årlig udgift til ventilation, varme og varmt vand på ca. kr. 4.000 ved en el-pris på kr. 2,35.

 

Fjordbak Byg opfører for Nordjyllands Boligforening rækkehusene Naturrækken på Læsø.Husene er på 88m2 og forventes at have et årligt energiforbrug på ca. 1.700 kWh. Arkitektfirmaet Hovaldt skriver om projektet:

 

 

Naturraekken-Laeso-1Naturrækken Læsø

 

 

”Projektet har stor fokus på bæredygtighed i tråd med Læsø Kommunes og Boligforeningen Nordjyllands vision om at arbejde med de 17 verdensmål. Bl.a. udføres husene med ventilationsvinduer kombineret med varmepumpe. Det betyder at der gennem friskluftventiler i vinduer sørges for frisk luft i boligerne. Aftræksvarmepumpen sørger for at trække den ”gamle” luft ud af boligen, og benytter samtidig varmen heri, til at producere varme til gulvvarmen og varme til den indbyggede varmtvandsbeholder.”

 

Og mange flere projekter over alt i landet er på vej til at blive opført i de kommende måneder.

 

LivingBetter regner gerne besparelserne på projekter og vil gerne sammen med kunderne sikre, at de får lavet en genial, fremtidssikret løsning, som giver både glade og tilfredse beboere og ejere.

 

 

Kontaktinformation

  • LivingBetter A/S
  • Fuglehavevej 23, 2750, Ballerup
  • Tlf: 81 81 81 10
  • Web: http://livingbetter.dk/
  • Email : info@livingbetter.dk