vindue_1920px

Klassisk københavnerejendom fik revolutionerende ventilationsløsning

En ventilationsløsning fra Horn Group sikrede, at en ejendom på Nordre Frihavnsgade slap for omfattende indgreb, men samtidig får fuldt udbytte af energirenovering.

 

Da lejlighederne i en boligforening i Nordre Frihavnsgade skulle energirenoveres med byfornyelsesstøtte, lå det ejere og projektansvarlige meget på sinde, at den klassiske københavnerejendom skulle komme så fysisk uforandret ud af det som overhovedet muligt.

- Der skulle etableres godt indeklima i forbindelse med energioptimeringen, og det kræver ofte, at man skal afsætte en plads i et kosteskab til en brummende maskine, samtidig med at man sænker lofter til rørføringen, siger administrerende direktør og partner i Horn Group Aps, Peter L. Clausen.

Arkitektfirmaet Lemborg Design valgte at anbefale konceptet Living Better, der kombinerer Horn Groups selvudviklede ventilationsvinduer med IKM aftræksvarmepumper.

 

Test_hus_1600px
 
- Med Livingbetter-løsningen står varmepumpen på loftet, og vi har udnyttet de eksisterende aftrækskanaler, så løsningen næsten ikke er synlig i lejligheden, siger direktøren.

Livingbetter fungerer ved, at Ventilationsvinduer leverer frisk forvarmet luft ind i boligen. Energien i den luft, der sendes ud af bygningen udnyttes i varmepumpen til bidrag til varmt brugsvand og centralvarme. Ifølge Peter L. Clausen giver det en  høj genvindingsgrad og en stor besparelse på energi for ejendommen. 

 
På Nordre Frihavnsgade talte det kosmetiske dog mindst lige så meget – og det vakte begejstring, fortæller direktøren.

- Vi var ude og vise ejendommen for en teknisk gruppe fra Københavns Kommune, der var imponerede over, at renoveringen var foregået så nænsomt, siger han.

Kontaktinformation

  • LivingBetter A/S
  • Fuglehavevej 23, 2750, Ballerup
  • Tlf: 81 81 81 10
  • Web: http://livingbetter.dk/
  • Email : info@livingbetter.dk