1589362293-7t3xzfm4Bredeplankegulve-WikingGulve_1920

Wiking Gulve introducerer bredere og bæredygtige plankegulve

Wiking Gulve lancerer nu lamelopbyggede plankegulve, der både er bredere, holder formen og fordeler gulvvarmen optimalt. Ambitionen er 100 % bæredygtighed hos den nordjyske gulvproducent.

Wiking Gulve har eksisteret siden 1997 og er i dag en af landets førende producenter af plankegulve. Nu introducerer virksomheden nye, bredere og længere lamelopbyggede plankegulve på markedet:

 

-Der er tale om et alternativ til de massive planker, da vi mærker en stigende efterspørgsel på løsninger, hvor man undgår alt for store bevægelser i træet eller revner mellem plankerne. Og samtidig er det intet problem at installere og fordele gulvvarmen jævnt, fordi der netop er tale om lamelopbyggede gulve, siger Henrik Nielsen, adm. direktør hos Wiking Gulve.

 

 

Forventningsafstemning og fordele

De nye plankegulve med en bredde på 30 cm og en længde på 350 cm er således ikke ment som en erstatning, men som et moderne og eksklusivt alternativ til de massive plankegulve, hvor træet naturligt vil give sig mere og eventuelt skabe revner i og imellem plankerne:

 

-Derfor er der også tale om en forventningsafstemning. Man skal vide, hvad man får, og nogle af fordelene ved de nye, brede og lamelopbyggede plankegulve er, at de holder formen i langt højere grad, og at de letter fordelingen af gulvvarme over hele fladen. Vi vil gerne imødekomme renoveringer af f.eks. herregårde, slotte eller herskabslejligheder, men de kan også give et fint og stilfuldt udtryk i moderne nybyggeri, siger Henrik Nielsen.

 

De nye gulve kan lægges svømmende såvel som fuldlimet til undergulv eller monteret på strøer, og de leveres olieret fra fabrikken. 

 

-Det er stadig relativt nyt og med få producenter i Europa, men vi mærker blandt arkitekter, at der er efterspørgsel på denne bæredygtige løsning, og træet kommer som vores øvrige gulve især fra danske og nordsvenske skove med langsomt voksende træer, fortæller Henrik Nielsen.

 

I en grøn liga for sig

Der er med andre ord tale om træ fra bæredygtig skovdrift i Norden, hvilket også betyder relativt kort transporttid til fabrikken i Roslev ved Skive, hvor Wiking Gulve producerer sine lamelgulve ved brug af 100 % vedvarende energi. Virksomheden tilbyder desuden et bredt udvalg af FSC-certificerede gulve.  

 

Wiking Gulve er på det seneste gået hele vejen i forhold til netop bæredygtig produktion i hele værdikæden og blev i begyndelsen af 2020 Cradle to Cradle-certificeret. Det giver ikke kun vægt bag ordene. For Cradle to Cradle er ikke blot en dokumentation, men også et arbejdsredskab til fremover at styre mod nye løsninger og optimal bæredygtighed.

 

De nye, bredere og bæredygtige lamelopbyggede plankegulve i Premium-serien fra Wiking Gulve tilbydes i første omgang i træsorterne eg, douglas og ask.

Kontaktinformation

  • Wiking Gulve A/S
  • Hesthøjvej 16, 7870, Roslev
  • Tlf: 97 52 56 00
  • Web: https://wikinggulve.dk/
  • Email: wiking@wikinggulve.dk