Altandrømme støbt i beton

Udsigt til byen og det nære liv udenfor lejligheden. En altan kan være mange ting – og er den leveret af Hi-Con, så er den skabt i stærke betonelementer i en specialdesignet løsning, som tager højde for det enkelte byggeri. Således også i CeresByen, hvor æstetik og praktik går hånd i hånd.

 

Kaffen er varm, solen lun og med udsigt over Aarhus kan beboere i CeresByen nyde det søde altanliv midt i byen. Virksomheden Hi-Con har leveret og monteret ikke mindre end 750 altaner i byen – lige fra enkle og klassiske modeller til komplicerede løsninger med høj æstetisk og bygge- teknisk værdi.

 

Som virksomhed er Hi-Con kendt for at arbejde i stærke betonelementer, mens de også står for kreative og holdbare løsninger. Deres tilgang til byggeprojekter er videns- og relationsbaseret, og de deltager typisk meget tidligt i idéudviklingsfasen, når nye byggeprojekter sættes i søen, fortæller Tommy Bæk Hansen, Group Product Development Manager.

 

”Vi er typisk involveret tidligt i projektet sammen med arkitekten, og her rådgiver vi om det, der skal bygges. Den del tilbyder vi gratis, fordi vi på den måde får lavet nogle rigtige gode løsninger, som vi selv kan stå inde for. Vi lever på den måde af at lave den bedste samlede løsning for byggerier,” forklarer Tommy Bæk Hansen og fortsætter:

 

”Vi står for at udtænke, bygge og montere, mens vi også garanterer at de æstetiske og tekniske løsninger er i højeste kvalitet i samarbejde med arkitekter, ingeniører og bygherrer.” Hi-Con er da også en international organisation, som har afdelinger i flere lande som for eksempel Sverige, Norge, Holland og Finland.

 

 

C-ALTANER PÅ CERES CORNER

I CeresByen er det blevet til ikke mindre end 750 altaner, som Hi-Con har præsteret. Nogle af dem er enkle i udtryk med et klassisk og moderne look. Men især bygningerne i Ceres Corner skiller sig ud.

 

”I Ceres Corner har vi leveret svære specialløsninger. Det var et særligt interessant projekt for os, fordi vi her fik lov til at vise, hvad det er, vi kan,” understreger Tommy Bæk Hansen. Kort fortalt er Ceres Corner designet med nogle meget formfuldendte altaner, der udseendemæssigt er bygget som et C. De er sammenbyggede altaner med tegnskaller, som udefra set virker til at være en del af murværket. Dog er altanen bygget af Hi-Con og derefter hejst op på byggeriet for at blive monteret. Ligeledes har Hi-Con leveret nogle avancerede altangange, som havde den udfordring, at selve gangen samtidig skulle udgøre loftet i nogle af lejlighederne. Specialløsningen blev at udhule betonen, så der var plads til isolering. På den måde ser Hi-Con det som deres fornemste opgave at finde gode løsninger, der både er rationel økonomiske og æstetiske i alle projekter, de arbejder på.

 

”Man kan sige, at vi tager en masse af den bøvl, som skulle have foregået på byggepladsen op til os. Så laver vi en teknisk og kompliceret løsning, men når vi kommer og monterer det på byggepladsen, så er det nemt. Det giver god mening for entreprenøren,” forklarer Tommy Bæk Hansen. Og netop samarbejdet har fungeret rigtig godt i CeresByen i byggeprocessen, understreger han.

 

”Projektet er et fint eksempel på, hvordan vi går ind og hjælper med at løse nogle konkrete udfordringer. Og så er CeresByen blevet et skønt sted, hvor man kan se, at der er blevet leget med grundtanken om formgivning og brugen af forskellige materialer. Det giver nogle gode kontraster og fine detaljer i byggeriet, som vi er stolte af, at vi har været med til at skabe,” afslutter Tommy Bæk Hansen.

Kontaktinformation

  • Hi-Con A/S
  • Hjallerup Erhvervspark 1, 9320, Hjallerup
  • Tlf: +45 9828 3720
  • Web: http://www.hi-con.dk
  • Email : contact@hi-con.dk