Slanke og skræddersyede facader

 

 


Det er svært ikke at lægge mærke til den markante arkitektur på Teknisk Fakultets hovedbygning på Syddansk Universitet.

  

Teknisk fakultets hovedbygning på Syddansk Universitet er tegnet af C.F. Møller og opført i perioden 2013-2015. Facaden fra Hi-Con er fremstillet i deres egen generation af højstyrkebeton og bidrager til bygningens markante arkitektonisk udtryk og fungerer samtidig som solafskærmning for bygningens store vinduespartier. Facaden består af 292 elementer, der hver måler 5 x 3 meter og har en tykkelse på 65 mm. De markante huller i facaden udgør 65 % af det samlede facadeareal, hvorfor en enorm materialestyrke var påkrævet for at arkitekterne kunne realisere deres drømme uden at knække elementerne på grund af den ekstreme perforering.


Læs mere om Facader

 

Materialet

Valget af materiale faldt på CRC i2®, som er Hi-Cons egen generation af højstyrkebeton - en speciel stålfiberarmeret beton, som tillader at støbe elementer, der både er slanke, har en ekstrem holdbarhed (100+ år) og en styrke næsten som stålet. Dette gør Hi-Cons materiale ganske unikt, især når det handler om innovative løsninger, som stiller krav til materialet.

 

Alle facader fra Hi-con er skræddersyede, præfabrikerede elementer i højstyrkebeton. De slanke elementer udforsker betonens egenskaber til at skabe premium arkitektur og giver arkitekter frihed til at realisere deres drømme om nye og innovative designs.

 

Besøg Hi-Con på deres hjemmeside www.hi-con.dk eller på deres blog www.hiconsite.wordpress.com


 

2 Det er svært ikke at få øje på den markante arkitektur, der er svøbt omkring Teknisk Fakultets hovedbygning på Syddansk Universitet.

 

Kontaktinformation

  • Hi-Con A/S
  • Hjallerup Erhvervspark 1, 9320, Hjallerup
  • Tlf: +45 9828 3720
  • Web: http://www.hi-con.dk
  • Email: contact@hi-con.dk