Fyrreparken_POUL CHRISTENSEN CHRISTENSEN@PHOTOGRAPHY_3-min

UHPC-altaner til Danmarks største DGNB-certificerede renovering

 

Alle billeder: Christensen Photography

 

 

Fyrreparken i Odense er blevet forvandlet til en moderne boligbebyggelse og renoveringsprocessen er Danmarks største DGNB-certificerede renoveringsprojekt til dato. Hi-Con bidrog til projektet ved at levere altaner i UHPC - som var den eneste løsning til at realisere arkitektens vision.

 

Fokus på bæredygtighed og socialt ansvar

Som en del af udviklingsplanen for Vollsmose-bydelen i Odense er Fyrreparken blevet omdannet til et levende og moderne boligområde. Renoveringsprocessen omfattede hele 478 lejligheder og er Danmarks hidtil største DGNB-certificerede renoveringsprojekt, som er blevet godkendt til en DGNB-sølv certificering.

 

For at skabe en grønnere og mere fremtidssikret bebyggelse var der fokus på en række parametre, herunder valg af materialer, effektiv affaldshåndtering, energioptimering og socialt ansvar. Resultatet er en moderne og funktionel bebyggelse, der også har taget hensyn til beboernes trivsel og livskvalitet.

 

 

Fyrreparken_POUL CHRISTENSEN CHRISTENSEN@PHOTOGRAPHY_1-min

 

 

Moderne og harmonisk arkitektur

Fyrreparkens helt nye og moderne facade er præget af et varieret udseende, hvor teglsten og mørke facadeplader er gennemgående elementer og skaber et harmonisk samspil mellem traditionel og moderne arkitektur. Lette og moderne altaner er tilføjet for at give facaden mere liv og understøtte det varierende udseende på de enkelte lejligheder. Sammen skaber disse elementer en arkitektonisk helhed, der er både smuk og funktionel – samtidig med at beboerne får et privat udendørsområde, hvor de kan slappe af.

 

Hi-Cons bidrag med innovative materialer

Hi-Cons altaner i ultra højstyrkebeton (UHPC) blev valgt til Fyrreparken, da arkitekten, i samspil med entreprenøren, ikke kunne realisere sin vision med andre materialer og løsninger.

 

Du kan læse mere om UHPC her 

 

I alt blev der produceret 86 UHPC CRC i2 altaner i fem forskellige størrelser i en elegant grå farve. Disse altaner blev udført med et fald mod indstøbt afløb og en pladetykkelse på ca. 60-75 mm. Alle elementer blev udstyret med opkanter på tre sider.

 

Hi-Cons altaner kræver minimal vedligeholdelse og er samtidig et mindre belastende altan-materiale for miljøet, sammenlignet med traditionelle materialer som stål og traditionell beton.

 

 

Fyrreparken_POUL CHRISTENSEN CHRISTENSEN@PHOTOGRAPHY_7-min

 

 

Læs mere om projektet her

 

Yderligere information: www.hi-con.dk, tlf. 98 28 37 20.

 

Kontaktinformation

  • Hi-Con A/S
  • Hjallerup Erhvervspark 1, 9320, Hjallerup
  • Tlf: +45 9828 3720
  • Web: http://www.hi-con.dk
  • Email : contact@hi-con.dk