Fontezinc HR - A revolutionary way to fight corrosion

Scan Convert: Tag godt imod nye metoder til overfladebehandling

 

Vi må ikke lade gammel viden spærre for nye indsigter, lyder det fra Jes Bo Rennebod fra Scan Convert, der er meget begejstret for en ny type korrosionsbeskyttende overfladebehandling.

 

Tekst af John Bo Northroup

 

Samfundet er i konstant udvikling. Ny teknologi og innovationer baner vejen for at tænke nyt og udfordrer vores gængse løsninger. Samtidig er der et enormt pres i disse år for at omstille alle dele af samfundet og ændre kloden i en grøn og bæredygtig retning.

 

- Jeg håber at bygherrer og myndigheder er parate til at omfavne ny teknologi og nye måder at gøre tingene på. Tag nu noget som overfladebehandlinger til stålkonstruktioner, siger Jes Bo Rennebod, indehaver af rådgiver- og metalvirksomheden Scan Convert A/S.

 

- En virksomhed som vores lever af, at være meget udviklingsorienteret. Vi søger hele tiden efter nye løsninger, og vi er bekendte med, at der fornylig er udviklet en ny metode til korrosionsbeskyttende overfladebehandling, som bygger på et vandbaseret zinksilikat, der indebærer, at der i processen bliver anvendt langt mindre energi end ved konventionel overfladebehandling.

 

Jes Bo Rennebod fortæller, at påføring af behandling ikke kræver brug af gas eller andre fossile brændstoffer til opvarmning af zinkbadet. Det kræver ikke flere påføringer. En enkelt påføring er tilstrækkelig og det kan ske ved stuetemperatur og med en halv times tørretid. Han mener desuden, at den nye teknik kan spare mange kilo zink sammenlignet med konventionel varmegalvanisering.

 

Banebrydende opfindelser

- Det sker ind i mellem, at kløgtige mennesker gør banebrydende opfindelser. Det mener jeg er tilfældet med det vandbaserede zinksilikat til korrosionsbeskyttende overfladebehandling, hvor den nye opdagelse bevirker, at vi kan gøre tingene både bedre, billigere og mere bæredygtigt. Det er mit store ønske, at vi alle – både myndigheder, bygherrer og applikatører/aktører – kan blive endnu bedre til at gøre hinanden opmærksomme på nye metoder, og give plads til, at de vinder indpas. Eventuelt via forsøg, siger Jes Bo Rennebod.

 

Jes Bo Rennebod vil meget gerne have lov til at benytte den nye korrosionsbeskyttende overfladebehandling i forbindelse med de portaler og stålkonstruktioner, som Scan Convert leverer til f.eks. vejanlæg og motorvejsbyggeri.

 

Ifølge branchekendere er der mange andre anvendelsesområder for det nye produkt. Det kan f.eks. være lygtepæle, cykelstativer, skraldespandsstativer, gadelamper - alt hvad der er galvaniseret. Det kan også være i sammenhænge, hvor der er brug for yderligere korrosionsbeskyttelse.

 

Læs også:

Scan Convert opfordrer til dokumentation af beregninger på støjskærm

 

Om Scan Convert A/S, Absorb og Safe2Fall

Den familieejede virksomhed Scan Convert A/S står bag Absorb-konceptet for støjskærme. Via absorption dæmper skærmene uønskede støjgener, typisk fra biler, tog og andre transportmidler. Desuden har Scan Convert udviklet sikkerhedsnettet Safe2Fall, som kan forhindre drukneulykker i havne og faldulykker fra broer.

 

Målet er at være blandt de bedste danske producenter og leverandører af sikkerhedsnet, støjskærme og fundering af stålsøjler til støjskærme og vejportaler.

 

Scan Convert A/S er certificeret i henhold til DS/EN 1090, som betyder at Scan Convert A/S må udføre dimensioneringer og projekteringer på stål- og aluminiumskonstruktioner og ligeledes certificeret i henhold til DS/EN ISO 3834, der er en internationalt anerkendt kvalitetsstyringsstandard til svejsevirksomheder.

 

Kontaktinformation

  • Safe2Fall / Scan-Convert A/S
  • Svendsagervej 8, 5240, Odense NØ
  • Tlf: 66 10 91 01
  • Web: https://safe2fall.dk/
  • Email: jr@scan-convert.com