altan-dk-nyhed-uge-19-786

Grønne altaner bidrager til biodiversiteten i byen

Klimaændringer og miljøbevidsthed er blevet stadig mere fremtrædende i offentlig debat i de senere år, hvilket er helt forståeligt. Vi er alle opsatte på at beskytte vores planet og tage ansvar for dens fremtid. Og også her spiller din altan en vigtig rolle.

altan-dk-nyhed-uge-19-380

 

Altaner i sig selv bidrager ikke til en større biodiversitet i byen, men brugen af de mange altaner kan have en betydning for biodiversiteten. Ved at indrette din altan med de rette planter og blomster, kan du bidrage med både føde og levesteder til både bier, sommerfugle og andre insekter.

 

Guide: 3 tips til mere biodiversitet på altanen

Både foreningen Vild Med Vilje og Danmarks Naturfredningsforening beskriver, hvilken betydning altaner har for biodiversiteten i byen og har samtidig gode guides til, hvordan du indretter din altan til fordel for de små dyr. Vi har også samlet lidt tips og tricks herunder.

 

1.Mad – til insekter, fugle og andre smådyr

Ofte vil altanen være et stop på vejen mellem to naturområder for et insekt, og derfor kan din altan fungere som en tankstation. Det, som næsten alle insekter kan lide er pollen og nektar. Du kan derfor med fordel plante gule blomster eller blomster med store toppe, som f.eks. margueritter.

 

En anden plante, som er god på altanen, og som insekterne med garanti vil sætte pris på er stauden, Stenurt. Den findes i et hav af variationer og så trives den rigtig godt på altanen.

 

Til fuglene kan du lave et lille foderbræt med forskellige frø – også meget gerne om vinteren, hvor det er sværere for de blivende fugle at finde mad.

 

 

2.vand – til insekter, fugle og andre smådyr

Alle levende væsner har brug for vand – også insekter, fugle og andre smådyr, som kunne finde på at lægge vejen forbi din altan. Hav derfor altid en lille skål, et fad eller bare en underskål stående med vand på din altan.

 

Læg gerne et par sten eller en gren i vandet, så insekterne har et sted at lande og et sted at kravle op, hvis de nu skulle falde i vandet.

 

3.gemmesteder – til insekter, fugle og andre smådyr

Til insekterne kan du placere et insekthotel på din altan. Du kan enten købe det eller lave det selv, det er faktisk ret nemt. Sætter du et fuglehus eller en redekasse på din altan, kan du også være heldig at der flytter en mejse eller en anden lille fugl ind.

 

Drømmer du også om en altan?

Med Altan.dk som leverandør af jeres nye altaner, får I en samarbejdspartner med enorm erfaring fra flere tusinde altanprojekter. Foruden den store erfaring, kan I også nyde godt af vores enormt gennemtestede proces, hvor vi tager hånd om alt fra første besigtigelse, myndighedsbehandling og selve monteringsarbejdet.

 

Altan.dk sørger for altaner til de hyggelige stunder, til morgenkaffen, til vasketøjet, til barnevognen, til solbadning, til et koldt glas rosé, til aftensmaden. Kort fortalt, så sørger vi for en altan til det gode liv, hvor både inde- og udeliv kombineres på bedste vis.

 

 

Kontaktinformation

  • Altan.dk
  • Æblegården, Næstvedvej 60, 4180, Sorø
  • Tlf: +45 70 70 20 18
  • Web: https://www.altan.dk/
  • Email : kontakt@altan.dk