1665409229-aji8bdyfAGVIMG_0324

Aggersvold Gods i klimavenlige rammer

CLT Denmark startede op som pioner på et marked for anvendelse af massive træelementer, CLT, som konstrultionsmateriale.

Det danske marked haltede på det tidspunkt slemt efter den store interesse, der er overalt i verden for anvendelse af det klimavenlige CLT, som direkte alternativ til CO2-tunge traditionelle konstruktionsmaterialer.

 

- Vi har i dag fået overbevist en stor del af markedet om, at CLT er et supergodt alternativ, når klimaet er i fokus. Og d, og dette bliver mere og mere udtalt, siger direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, som også fremhæver de fordele, der er i byggeprocessen ved at anvende det mere lette og håndterbare CLT.

 

- CLT leveres i meget færre læs, det kræver mindre kranhjælp og færre montører, så der er god logistik i at arbejde med træ, hvor det er muligt. Det er også de tilbagemeldinger, vi får fra entreprenørerne, siger Per Thomas Dahl.

 

 

AGV IMG_0341CLT-elementerne ankommer og læsses af under tag på Aggervold Gods’ gamle ridesal, og ikke mange timer efter er elementer samlet som rammer om i alt 49 værelser til konferencegæster i tillæg til de nuværende 50 værelser, Foto af CLT Denmark



Et gods i forvandling

Aggersvold Gods ligger ved Jyderup. Godset er fra 1500-tallet, og den fredede hovedbygning blev renoveret af den tidligere ejer, Radiometer-arvingen Johan Schrøder, der også har renoveret avlsbygningerne, der indtil for nylig var indrettet med hestepassion for øje.

 

Godset blev i 2021 købt af De Forenede Ejendomsselskaber, som med en beslutning om udvidelse af godsets værelser allerede i den tidlige fase tog fat i CLT Denmark, da visionen om Aggervold Gods fremover skal byde konferencegæster velkommen i miljøvenlige og behagelige rammer.

 

Aggersvold Gods skal således omdannes fra at være en sofistikeret heste- og herregårdspension til et moderne møde- og konferencecenter. Det er tanken, at godset fremover skal kunne rumme alle former for konferencer, events og fester i de meget imponerende ældre bygværker.

 

Den store staklade og kornmagasinet volumen og smukke bygningshistoriske træk vil fremover blive unikke og kreative rammer, der vil byde på masser af muligheder for events og aktiviteter. Stakladen på Aggersvold Gods blev af Illustreret Tidende i 1869 kaldt den største af sin art i Danmark. Den er 82 meter lang, 14 meter bred og lige så høj – og akustikken er helt eminent, også når der er gjort plads til cirka 600 gæster.

 

Solidt arkitektonisk greb

De mange gæster skal naturligvis tilbydes tilsvarende attraktive gæsteværelser, så CLT’en anvendes blandt andet til at bygge 49 værelser i to etager i den eksisterende ridesal oven i de 21 værelser i gæstefløjen, som allerede findes. Hertil kommer, at den oprindelige hestestald også omdannes til værelser.

 

De Forenede Ejendomsselskaber har som arkitekt hyret COBE, og fra begge lyder det, at man med valget af CLT har fokuseret på bæredygtighed og det forhold, at CLT er hurtigt og præcist at arbejde med.

 

- Der vil blive visuelle overflader i værelserne, så man kan se det CLT, som materiale. Træ er godt for øjnene, og når det samtidig binder CO2 og spiller rigtig godt sammen med de øvrige materialer, der anvendes, så har man et solidt arkitektonisk greb om byggesagen, siger Per Thomas Dahl, som i den forbindelse fremhæver det atrium, der dannes i ridesalen mellem værelserne som et smukt og betagende arkitektonisk træk.

 

 

 

Kontaktinformation

  • CLT Denmark A/S
  • Meterbuen 3, 2740, Skovlunde
  • Tlf: 61 95 33 54
  • Web: https://clt-denmark.dk/
  • Email : info@clt-denmark.dk