deko-topbillede

Nyt vægsystem i frasorteret træ giver minimal klimabelastning

DEKO lancerer et helt nyt brandklassificeret vægsystem i træ i et klejnt og elegant design. Det har været vildt at opnå brandklassifikation også for frasorteret træ, der virkelig kan rykke på en lavere klimabelastning.

Af Malene K. Holm

 

DEKO er kendt for glasvægge og indretningsløsninger i aluminium og glas, men nu er DEKO også begyndt at inkorporere træ i designet. Det helt nye vægsystem DEKO Tré har solide egenskaber inden for både brand, røg og lyd. Her baner de funktionelle egenskaber vejen for DEKO’s enkle æstetik i et udvalg af træsorter, som giver indretningen en varm og imødekommende atmosfære.

 

Fra start har tanken været at gå så langt som muligt for at reducere CO-aftrykket, og derfor kan systemet, som består af både vægge og døre, også fås i frasorteret træ.

 

deko-produkt

 

Brandklassificeret vægløsning – også i frasorteret træ

Udviklingen af DEKO Tré startede i brændeovnen hos Anders Hem-Jensen, der er chef for DEKO’s tekniske afdeling:

 

- Vi ønskede at undersøge, hvor  klejnt et produkt, vi kunne udvikle inden for de krav, markedet stiller for brandsikkerhed. Vi ville gerne ned i en smalprofil-låsekasse og samtidig var målet, at vægløsningen skulle opnå en brandmodstandsevne, også gerne i genanvendt træ.

 

Det har været en succesfuld proces til stor begejstring i hele DEKO og ikke mindst i udviklingsafdelingen:

 

- Alt er gået op i en højere enhed. Designet har udmøntet sig i en klejn rammekonstruktion, og vi har formået at komme op i store dimensioner. F.eks. kan dørene produceres med en højde på op til 2,70 meter.

 

- Brand- og røgtest har været utrolig vigtige med det øgede fokus på dokumentation og brandtestmodstand. Her er vi stolte af, at vi opnåede brandtesten på 30 minutter, også for frasorteret træ.

 
deko-made-to-be-great

Fleksibilitet til indretning og ideer

Æstetikken er i højsædet og DEKO Tré går ned i dimensioner svarende til traditionelle stålsystemer i smalprofil, fortæller Anders Hem-Jensen:

 

- Ved at udnytte bæreevnen i træ og glas, kan vi få materialerne til at arbejde sammen i døre og vægge. Vægsystemet er en hybridkonstruktion, da flere ting skal arbejde sammen for at opnå de styrker.

 

DEKO Tré er fleksibel og kan så at sige skræddersyes til det enkelte projekt, hvad enten det gælder æstetik, brand- og lydkrav eller lavt CO2-aftryk.

 

 

Mere organiske materialer

Træ har været oplagt at anvende i udviklingen af et nyt vægsystem, og generelt ser DEKO mere og mere ind i anvendelsen af organiske materialer.

 

- Vi ser på vore produkters EPD’er og CO2-udledning, og skal vi gøre noget nyt, er det med træ. Og kan vi bruge genanvendt træ, så gør vi endnu mere for at sænke klimabelastningen i byggeriet. Samtidig har vi et samarbejde med en glasleverandør, der også har fokus på at sænke CO2, så vi kan nå ned til at sænke en glasvægs CO2-aftryk med 30 %, slutter Anders Hem-Jensen.

 

 

Kontaktinformation

  • DEKO p|s
  • Mårkærvej 11, 2630, Taastrup
  • Tlf: +45 43 55 77 11
  • Web: http://deko.com
  • Email : info@deko.dk