<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Ecoraster bymilø BG Byggros

En holdbar grøn græsarmering kræver forståelse for bærelag

Stabilt grus versus rodvenligt bærelag – hvilken er den optimale løsning til græs med trafikbelastning? BGreen-it græsarmeringsløsninger er miljøvenlige og effektive permeable belægninger, der bibeholder græssets grønne udtryk.

Ecoraster stone græs tom

 

Røddernes vækstbetingelser er afgørende for et godt og levende resultat - derfor er det rette bærelag vigtigt. Planter har brug for vand, næring og luft i rette mængde for at leve og trives.

 

Ikke mindst er det vigtigt for græssets rødder at få skabt et godt og sundt mikroklima. Dette stiller store krav til den samlede opbygning: Græsarmeringsblokken, det rodvenlige bærelag og vækstmediet, der anvendes i græsarmeringen. De tre komponenter skal tilsammen være drænende, tilbageholde vand, være næringsrige og have en høj bæreevne. Disse kriterier danner basis for BGreen-it græsarmeringsløsning.

Stabilt grus versus rodvenligt bærelag


Traditionelt anvendes ofte stabilt grus som bærelag under græsarmering, men det er som udgangspunkt uegnet, da det er impermeabelt med et luftindhold på kun 2 %. Det betyder, at græsrødder, der ved gode vækstbetingelser normalt vokser 30-40 cm ned i jorden, kun kan vokse i selve græsarmeringens celler. Her vil de skiftevis udsættes for udtørring eller overvanding.

 

Brugen af stabilt grus giver risiko for sætninger under græsarmeringsblokken. Det skyldes, at stabilt grus er udviklet til forseglede overflader. Bliver det vådt, er der risiko for, at belægningen bliver ustabil og mister sin bæreevne. Et egnet bærelag bør i stedet være rodvenligt. I BGreen-it græsarmeringsløsningen anvendes RodVext E200, som kan infiltrere store mængder vand og har tilstrækkelig bæreevne. Samtidig får græsset optimale luft- og næringsforhold, der giver gode vækstbetingelser.

 

 
Ecoraster fra BG Byggros (1)
Ecoraster bilparkering
Ecoraster fra BG Byggros (7)
 
 
 

Hvorfor vælge BGreen-it græsarmeringsløsning?  

• Opfanger og fordamper regnvand og indgår i det naturlige vandkredsløb.
• Modvirker overophedning af byerne (Urban Heat Island Effect).
• Håndterer kraftig regn og skybryd via infiltration.
• Trafikbelastningen overføres til cellevæggene i Ecoraster-blokken og belaster således ikke græsplanterne.


Læs mere om langstidsikrede løsninger til klimasikring

Kontaktinformation