Hi-Con er specialister i deres egen type af Ultra High Performance Concrete, CRC i2 - et materiale som gør det muligt for arkitekterne at tænke frit i altanernes udtryksmæssige karakter.
Hi-Con er en vidensvirksomhed, der lever af at levere skræddersyede løsninger i det brandsikre og ekstremt stærke og holdbare materiale, CRC i2. Siden 2001 har Hi-Con videreudviklet og testet materialet, så de i dag også har verdens bedst dokumenterede materiale og kender dets reaktion i forhold til både brand, holdbarhed og belastning.
Materialets unikke egenskaber giver blandt andet arkitekten frihed til at udfolde sin kreativitet i altanernes æstetiske udtryk og formgivning. En frihed som kun er mulig på grund af materialets styrke og holdbarhed, og som gør materialet ganske unikt, når der blandt andet er behov for et anderledes og legende design, der bidrager til byggeriets arkitektoniske udtryk. Hvad enten det drejer sig om tynde, minimalistiske altanplader, altaner på søjler og bjælker eller altanbokse, bliver altanerne skræddersyet til projektet, og det er derfor kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan Hi-Con kan bidrage til at gøre altandrømme til virkelighed i UHPC.
Fælledudsigten er et eksempel på, hvordan altaner fra Hi-Con kan bidrage til bygningens arkitektoniske udtryk. Tidligere i år stod første etape af Fælledudsigten i Ørestad Syd klar til indflytning med altanbokse i CRC i2 fra Hi-Con. Fælledudsigten, som er beliggende ved siden af det fredede naturområde, Amager Fælled, er tegnet af ZESO Architects og består blandt andet af 46 altanbokse, støbt i lys CRC i2.
Altanbokse på første etape af Fælledudsigten i Ørestad Syd, som stod færdig tidligere i år.
Altanboksene på Fælledudsigten er designet til både at skabe sammenhæng mellem tårnene, at bidrage til en flerdimensionel oplevelse af byggeriet samt til at nedbryde dets bygningsvolumen til mindre enheder.
Udover Fælledudsigten har Hi-Con tidligere leveret altanbokse til blandt andre Ørestad Plejeboliger (JJW Arkitekter), Ørestadshuset (Lundgaard & Tranberg Arkitekter) og det svenske projekt Nejlikan (Sjögren Arkitekter AB).
Besøg Hi-Con på www.hi-con.dk eller på deres blog www.hiconsite.wordpress.com