<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Dansk iværksætter vil redefinere fremtidens kontorbyggeri
Dansk iværksætter vil redefinere fremtidens kontorbyggeri

Dansk iværksætter vil redefinere fremtidens kontorbyggeri


Den amerikanske startup-succes ROOM, med den danske stifter og serieiværksætter Morten Meisner-Jensen bag sig, kan glæde sig over en større kapitalindsprøjtning på 80 millioner danske kroner fra blandt andre Bjarke Ingels og førende venturefonde fra Silicon Valley. Samtidig indtræder Bjarke Ingels i ROOMs advisory board.

Fleksibel arkitektur for kontorbyggeri rulles i disse år ud i hele verden. Det sker som konsekvens af en stigende efterspørgsel efter korttidsleje og behovet for fleksible arbejdspladser, der på rekordtid har gjort ROOM til en kæmpe succes på især det amerikanske marked.

Portrait_Moretn_Alejandra_128_1920


Nu får ROOM, der producerer modulære løsninger til fremtidens kontorarbejdspladser, tilført 12,5 million dollars svarende til godt 80 millioner danske kroner fra førende amerikanske venturefonde og den danske arkitekt arkitekt Bjarke Ingels. Investeringen kommer på bagkant af corona-pandemien, der ifølge stifter af ROOM, Morten Meisner-Jensen, har haft store konsekvenser for, hvordan vi anskuer vores måder at arbejde på:

- I de seneste år har vi set en stigende global efterspørgsel på korttidsleje, co-working og mere fleksible arbejdspladser. Den efterspørgsel er blevet kraftigt accelereret af den verdensomspændende corona-pandemi, der nu stiller store krav til forandring og bedre arbejdsmiljø. Hos ROOM skaber vi modulær arkitektur, der imødekommer virksomheders behov for forandring uden at bero på dyrt og tidskrævende byggeri og renovering. Fremtidens arbejdsplads efterspørger fleksibilitet og forandring, og derfor er vi stolte over at modtage mere end 80 mio. kroner i investering fra nogle af verdens førende venturefonde samt en investering fra Bjarke Ingels til at realisere vores vision om forandringsdygtig arkitektur, siger stifter Morten Meisner-Jensen.


Dark_Wide_Centered_465_1600


Ekspanderer vækstrejse med tre nye produkter
Det tocifrede millionbeløb skal bruges til at fortsætte ROOMs videre vækstrejse og udvide virksomhedens produktportefølje, der allerede den næste måned byder på tre nye produkter.

Således får virksomhedens kerneprodukt, en lydisoleret telefonboks, der giver ansatte i storrumskontorer muligheden for at søge ro til et vigtigt opkald eller en opgave, selskab af flere modulære arkitekturløsninger, der skal imødekomme behovet for fleksibilitet, effektivitet og koncentration i de åbne kontorlandskaber. Blandt andet et modulært mødelokale for 2-4 personer og et privat kontor, der gør social distancering muligt - alt sammen uden behov for ombygning eller renovering.

Bjarke Ingels selv ser frem til at komme med til at præge markedet for modulær arkitektur, hvor han glæder sig over at træde ind i ROOMs advisory board:

- Adgang til bedre arkitektur bør være lettere tilgængeligt for alle. I mine øjne er ROOM en stærk demokratiserende løsning, som kan bane vejen for, at flere kan få større fleksibilitet ind i deres arbejdsmiljø. Jeg glæder mig derfor over investeringen i ROOM og samtidig at blive en del af virksomhedens advisory board, siger Bjarke Ingels.

Light_Wide_Angle_083_1600Om ROOM
ROOM blev lanceret i maj 2018 af serie-iværksætterne Morten Meisner-Jensen og Brian Chen med støtte fra Slow Ventures og investorer fra Silicon Valley. Allerede kort efter lanceringen blev ROOM kåret af TIME Magazine som ’Best Inventions of 2018’, og ved udgangen af 2019 havde ROOM en omsætning på mere end 200 mio. kroner. For nyligt blev ROOM kåret til en af de mest innovative designvirksomheder i 2020 af Fast Company. Virksomhedens mere end 3.400 kunder tæller både startups og internationale giganter som Google, Nike, Apple, Uber and WeWork.