<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Snedkernes Efterårsudstilling: Oplev årets møbel-magi i Tivoli
Snedkernes Efterårsudstilling: Oplev årets møbel-magi i Tivoli

Snedkernes Efterårsudstilling: Oplev årets møbel-magi i Tivoli

Egon Gade

Årets SE-udstilling hedder ILLUSIONER, og her har man sat medlemmerne fri til at drømme. Foreningens medlemmer og gæsteudstillere har forholdt sig både konkret og abstrakt til Tivoli som institution og til Poul Henningsen og Gudmund Nyeland Brandts parterrehave som en magisk ramme for de ofte irrationelle og kunstneriske møbeltanker.

Udstillingens 30 møbelprojekter kan opleves i Parterrehaven svævende mellem stauder, blomsterbede og rislende vand. Hos Snedkernes Efterårsudstilling har man igennem længere tid ønsket at udstille i Tivoli, da Haven tiltrækker mange forskellige mennesker og ikke kun et fagligt publikum, samtidig med man er omgivet af møbler og design, hvad enten vi er bevidste om det eller ej. Claus Mølgaard, formand for Snedkernes Efterårsudstilling, forholder sig til Tivoli som kulisse for Snedkernes Efterårsudstilling 2020 på følgende måde:

 

- Tivoli er i sig selv en illusion – en kunstig verden, som afspejles i vores. Tivoli er skabt til at forføre med sine eksotiske stemninger og arkitektoniske stilarter. Tivoli er et hybridt eventyr med forlystelser, kultur og oplevelser, en oase af fællesskab og nærvær og et scenografisk byrum præget af sin over 175 år lange historie. Årets udstilling er derfor på mange måder et poetisk afsæt i møbler, der drømmende søger svar på en fremtid, vi ikke kender, men som fabulerer, afsøger og måske opfinder nye måder at være i den på?


SE20_AFMoellerTOvergaard_EGade

Staudebænken

Design: Anne Fabricius Møller
Producent: Toke Overgaard
Materialer: Maling, Douglasfyr, dyvler, lim, vandfast MDF, vandfast finer
Mål: H 60 cm L 60 cm D 60 cm

En rund bænk, der illuderer en staude med tilspidsede blomsterstængler til at stikke ned i jorden som rødder, sprosser som bladværk og et sæde af sensommerstauderne Solbrud/Helenium eller Solhat/Rudbeckia, som findes i Parterrehaven.

SE20__PBro_Kompan_EGade

Melo Melo

Design: Philip Bro Ludvigsen
Producent: Kompan A/S
Materiale: Rotationsstøbt PE
Mål: H 60 cm L 60 cm D 60 cm

Melo Melo er en poetisk lege/siddeskulptur. Den svungne form dannes ud fra en let asymmetrisk helix-figur og ændrer udtryk, når man bevæger sig rundt om den.

SE20_BBerlinRHeide_EGade

CURIO Cabinet of Illusions

Design: Boris Berlin
Producent: Modelsnedker Rasmus Heide
Materialer: Akryl, dikroisk film, reflekterende film
Mål: H 180 cm L 82 cm D 82 cm

Afhængigt af din synsvinkel varierer kabinettet mellem varme toner af cyan/blå/magenta og rød/guld og kølige toner af blå/magenta/gul og guld/blå. I kombination med spejlene skabes der en illusion af uendelighed for både kabinettet og de udstillede genstande. Solstråler passerer igennem kabinettet, brydes og maler den omgivende have i fantasiens farver. .

SE20_DHammerstroemFrilundOlsen_Gade

Sammensat

Design: Ditte Hammerstrøm
Producent: Bruun Olsen Flet & Frilunds Værksted
Materialer: Pulverlakeret stål, flettet snor
Mål: H 94 cm L 90 cm D 78 cm

Møbler har det med at gruppere sig. Her tager de skridtet videre. Sammensat er en leg med formation, komposition og transparens.

SE20__PEskildsen_ANoergaard_EGade

The Pineapple - udendørs solcellelampe

Design: Povl B. Eskildsen
Producent: Q-works
Materialer: Teaktræ, aluminiumsdele, lampe
Mål: H 87 cm Ø 20/40 cm

I dag har vi flyttet sofa- og lounge-miljøer udenfor, og med solcellelamper kan vi også designe energibesparende belysning. Lampen kan oplades af sollys og har tre styrker, hvor den kan lyse fra 10 til 35 timer. Den betjenes med en fjernbetjening, der rækker 50 m og kan styre flere lamper ad gangen.

SE20_CStrand_EGade

Welcome Back

Materialer: Rustfrit stål, mundblæst glas
Mål: H 190 cm L 50 cm D 50cm

Welcome Back er en buket af champagneglas, der byder Georg og alle os andre velkommen. Møblet har referencer til PH's lamper og vandkarrene i Parterrehaven.

SE20__PChristiansen_EGade

Narcissus

Design: Poul Christiansen
Producent: Hudevad Furniture
Materialer: Spejl, messingrør, træ
Mål: H 60 cm L 60 cm D 60 cm

Narcissus blev forelsket i sit eget spejlbillede. Gennem historien har spejlet fascineret os, fordi det er en ILLUSION. Et virkeligt objekt kan ses, vejes, føles og lugtes, og dets spejlbillede eksisterer ikke uden det virkelige objekt. Det virkelige objekt eksisterer, spejlbilledet gør ikke. Vores syn opfatter det dog alligevel og snyder hjernen til at tro, at det er virkeligt. Projektet viser det, der findes i virkeligheden, otte gange.

 
 

 

Claus Mølgaard fortsætter:

 

- Vi har brug for møbeleksperimenter. Brug for at reflektere og skabe nye hybrider til en verden, der ikke længere er, som vi troede. Nye dagsordener skaber nye udfordringer, nye behov og nye funktionaliteter. Det kan og skal vi være med til at bidrage til som skabende mennesker. Derfor er årets udstilling særligt vigtig, fordi vi står sammen som forening og fællesskab og tager vores opgave alvorligt. En opgave, der handler om at nytænke det eksisterende og træde nye spor for en fremtid, hvor møbler bliver noget andet og måske mere, end de har været. Nye typologier vil se dagens lys sammen med alternative boformer, multifunktionelle løsninger og forskellige måder at bruge møbler på.

 

 

I år er der tegnet bredt og fantasifuldt, for udstillingens 30 unikke møbler byder både på et insekthotel, en stol, der over tid formes af Havens blomster, et bord med optiske mønstre, der snyder hjernen, en transparent stol, hvor omgivelserne læser sig ind i materialet, et fællesskabsorienterende verdensur og et triple-fuglehus til flere versioner af spejlkabinetter, omsluttende møbelrum og illusoriske møbelskulpturer.

 

Snedkernes Efterårsudstilling (SE) er en platform for udvikling og eksponering af nutidigt og eksperimenterende dansk møbeldesign. SE er en ikke-kommerciel sammenslutning af 88 møbelproducenter og designere, der årligt samarbejder om at skabe en udstilling med nye møbler ud fra bestyrelsens tematiske oplæg, der varierer fra år til år. Temaerne har til formål at udfordre medlemmerne og skubbe dem ud i nye grænseflader af deres fag, ligesom der gennem temaerne lægges op til nyfortolkninger af både velkendte arketyper og klassiske funktioner eller tages afsæt i narrative eller politiske begreber. Hvert år indlemmes nye designere, da man kan søge om optagelse som dansk eller international gæstedesigner – en status, der med tiden kan transformeres til medlemskab. SE har gennem de senere år udstillet internationalt i Tokyo, London og Stockholm, ligesom danske og internationale brands er kendt for at håndplukke SE-projekter for at sætte dem i produktion.