<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Stub af Fritz Hansen: Glas og træ forenes
Stub af Fritz Hansen: Glas og træ forenes

Stub af Fritz Hansen: Glas og træ forenes


Stub er et elegant sidebord tegnet af den danske arkitekt Mette Schelde, der ubesværet integrerer træ og glas i et design, inspireret af et landskab af træstubbe. Bordet har en klar, rund glasplade, der svæver frit om basen uden brug af synlige skruer eller beslag.

16696_Stub - MS11 - Black coloured ash_1600

- Mit mål var, at samlingen mellem de to materialetyper skulle skabe en funktionel, glat bordplade med et let udtryk, fortæller den danske designer og arkitekt Mette Schelde.

 

- Det krævede talrige eksperimenter i løbet af designprocessen, for at få styr på de detaljer der udgør samlingen.

 

Materials merge

En spændende designløsning, der gør den optiske illusion mulig, dukkede op: glasplade og base skæres i en 45-graders vinkel for at opnå perfekt sammenhæng, mens glasset, lavet af en blanding med særligt lavt jernindhold, gør Stubs svævende bordplade bemærkelsesværdig klar.

 

Den forsvinder ubesværet ind i bordpladens træcenter som en optisk illusion. Stub er et stykke dansk design med en helt igennem nordisk designæstetik. Oplagt til læsekrogen, loungeområder eller dagligstuen.

 

- Det er et utroligt smukt design, der gemmer alt sit raffinement i detaljerne, siger Christian Andresen, chefdesigner hos Fritz Hansen.

 

- Det ser måske simpelt ud, men designet og håndværket der ligger bag, er gennemført sofistikeret – og på ingen måde hverken enkelt eller nemt.

 

 

16761_Portait - Mette Schelde_1600Om Mette Schelde

Den danske arkitekt Mette Scheldes arbejder tager udgangspunkt i funktionalitet og
hverdagssituationer. Schelde (f. 1985) skaber lamper og møbler, både som unikaer og kommercielt.

Stub er hendes første design produceret hos Fritz Hansen, og var oprindeligt en del af udstillingen Crossovers i London (2019)