<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Naturen og årstidernes skiften – en del af den kulinariske oplevelse
Naturen og årstidernes skiften – en del af den kulinariske oplevelse

Foto af Rasmus Hjortshøj

Naturen og årstidernes skiften – en del af den kulinariske oplevelse


Den verdensberømte restaurant Noma er flyttet i nye lokaler på Refshaleøen i København.  BIG arkitekter står bag det velgennemførte landsby-koncept, hvor man har opdelt restaurantens funktioner i forskellige afgrænsede rumligheder.

 

Restauranten er bygget på et tidligere beskyttet militært lager, der engang blev brugt til at opbevare miner til Den Kongelige Flåde. Bygningen består af elleve rum, som er forbundet af gange og hæfter sig til restaurantens hjerte, nemlig køkkenet.

 

Med en høj grad af transparens har gæsterne overblik over alle restaurantens forskellige dele, og kan følge med i personalets arbejde, ligesom det er muligt via de glastildækkede gangarealer at følge vejret og årstidernes skiften udenfor, således naturen og den kulinariske oplevelse på tallerkenen kædes sammen.

 

Derudover kan man som gæst sanse de naturlige nordiske materialer, som går igen i bygningens arkitektur – her spiller træ en stor rolle, hvilket også er med til at udtrykke varme og en fornemmelse af hygge.

 

 

Faktaboks

Adresse: Refshaleøen, København

Ingeniør: NT Consulting

Arkitekt: BIG

Landskabsarkitekt: Thing&Brandt landskab

Bygherre: NOMA

Bygherrerådgiver: Elgaard Architecture A/S

Bebygget areal: 1290 m2

Byggeperiode: 2017 - 2018