<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Gulve i microcement: Et råt design der holder
Gulve i microcement: Et råt design der holder

Gulve i microcement: Et råt design der holder


Hvad har hoteller, konferencecentre, cafeer, restauranter og lignende til fælles? Sikkert mange ting, men helt sikkert er det, at de alle har en høj trafik af mennesker, der kommer og går – alle med sko og støvler der ofte kommer ind direkte fra gaden, og sommetider er fyldt med grus og salt, ikke mindst i den danske vintersæson.

 

Der er derfor et forståeligt ønske om, at gulvbelægningen er stærk nok til at holde til det store daglige slid og efterfølgende rengøring, men samtidig er der naturligt nok også et ønske om at have et gulv, der afspejler lige præcis det enkelte hotels, konferencecenters, cafés mv. ønske om at fremstå med et helhedsudtryk, og med et design der er unikt og passer lige præcis til de valg omkring design og samlet udseende, der er truffet af eksempelvis arkitekter og indretningsarkitekter på andre vigtige områder.

 

Det er her, at Topcret Microcement og Topcret Baxab kommer til at spille en vigtig rolle.

 

Prisbelønnet design

Virksomheden Topcret er spansk, og er en af de absolut førende globale virksomheder inden for fremstilling og anvendelse af microcement og de har vundet flere priser for deres produkter – fx ”Pavement og the Year”. I Danmark er det virksomheden Eurodeck A/S der har agenturet for Topcret Microcement og her tilbydes både private og virksomhedskunder helt unikke og rå overflader i designbeton, med en spændende tekstur og vitalitet:

 

- Vi var i gang med at finde nye samarbejdspartnere, og her var Topcret helt ideel, da deres produkter klarede sig bedst i vores tests. Samtidigt har de selv en striks kvalitetskontrol og indleder ikke et samarbejde med hvem som helst. De har skrappe krav til vores montører og til kvaliteten, så man har en garanti for at både produkt og udførsel er i top, forklarer Jens Friis, der er direktør i Eurodeck.

 

 

Hårdført og slidstærkt

Men hvad er mikrocement, og hvilke fordele er der ved at bruge det?:

 

- Microcement og Baxab er spartlede overflader og nogle af de mest sofistikerede og alsidige materialer, der i dag benyttes inden for interiørdesign, arkitektur og design. Materialerne

giver mulighed for at f.eks. gulve og vægge, der – udover at få et smukt og helt unikt udseende - også byder på en stor styrke og modstandsdygtighed over for de fleste påvirkninger, det kan blive udsat for. Ikke mindst Baxab-gulvene er helt ekstremt slidstærke og hårdføre, og har en overflade med en hårdhed på 120 MPA – blot for at illustrere, så svarer det til et gulv, der er 3-4 gange stærkere end et almindeligt industrigulv, fortæller Jens Friis og fortsætter:

 

- Både Topcret Microcement og Baxab er fugeløse overflader. Der er derfor ingen steder, hvor snavs kan hænge fast, så gulvene er nemme at rengøre. Skulle der efter nogle års hårdt dagligt slid være behov for det, så har Topcret udviklet et specielt rens- og fornyelsessystem, der får gulvet til at ligne et helt nyt igen uden store omkostninger til ny belægning. Vedligeholdelsen er derfor simpel, og kunden sikrer sig, at gulvet altid kan se indbydende ud, hvilket jo især er relevant i forbindelse med hoteller og kontorbyggerier.

 

Yderligere er det et stort plus, at belægningen kan påføres eksisterende overflader, og kun har en tykkelse på 2-3 mm – belægningen kan derfor påføres eksisterende gulve og vægge uden, at der skal foretages omkostningstunge ombygninger/renoveringer.

 

- Det er derfor muligt at få nogle flotte og rå gulve med et industrielt look, der samtidig kan holde til det meste, afslutter Jens Friis.

 
Eurodeck A/S er blevet til Surfaced AS

Baggrunden for dette skridt er, at virksomheden - der har eksisteret i over 35 år – de seneste år har udvidet sine specialer til at omfatte udførelsen af forskellige typer af designoverflader til såvel gulve som vægge.