<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Kuben: Nyt driftscenter i Helsingør af Christensen & Co Arkitekter
Kuben: Nyt driftscenter i Helsingør af Christensen & Co Arkitekter

Fotos af Niels Nygaard

Kuben: Nyt driftscenter i Helsingør af Christensen & Co Arkitekter


Forsyning Helsingør har fået et nyt driftscenter, og Christensen & Co Arkitekter har skabt et 2020 energimærket byggeri, der fremmer synergi og tværfagligt samarbejde og forener kundefunktioner med drift- og administration.

 
- Fordi vi nu samler medarbejderne ét sted, kan vi skrue op for effektiviteten og ned for omkostningerne. Med det nye driftscenter forbedrer vi medarbejderforholdene samt styrker og udvikler samarbejde på tværs. Og vi bliver en endnu mere attraktiv arbejdsplads end vi er i dag.

Sådan siger Jacob Brønnum, administrerende direktør i Forsyning Helsingør, der netop har overtaget sit nye driftscenter.

Med sin gennemførte rustrøde facade, skarpe kvadratiske form, fem etager og højde på over 24 meter er det nyopførte centers hovedbygning områdets mest markante og karakteristiske byggeri – og et letgenkendeligt vartegn for Forsyning Helsingør mange år i fremtiden.


En grønnere og mere attraktiv arbejdsplads

Tidligere har Forsyning Helsingørs mange aktiviteter været spredt flere steder i kommunen. Men i starten af januar 2019 indtog forsyningens knap 150 medarbejdere sammen deres nye driftscenter. Her kan de se frem til en arbejdsplads, der både er grønnere og mere attraktiv, og som derfor er med til at brande forsyningsselskabet markant og positivt. Både overfor kunder, medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere.


Det samlede byggeri forener de udadvendte kunde- og læringsmæssige funktioner med Forsyning Helsingørs drifts- og administrationsarbejde. Heri ligger grundstenen til et åbent og levende arbejdsmiljø, hvor en fælles holdånd på tværs af faglighed og jobfunktion kan trives og være medvirkende til en ligeledes åben og levende virksomhedsidentitet.'

Et funktionelt og rummeligt byggeri med et atrium som kerne

Forsyning Helsingørs nye driftscenter består af to dele. Værksteder og driftsfunktioner er i Driftsgården, mens kundecenter, udstillinger og administration er samlet i centrets hovedbygning, der på grund af sin skulpturelle, kvadratiske form bliver kaldt Kuben.


Når forsyningens kunder og gæster træder ind i Kuben, bliver de mødt af et flot kig til det dobbelthøje udstillings- og modtagelsesområde og op igennem det lyse atrium, hvor sollyset siler ned fra de markante ovenlysvinduer. Fra stueetagen kan man med ét blik overskue alt fra reception, kundecenter og udstillingsområdet til lounge- og kantineområdet på balkonen og videre op til de åbne kontorlandskaber i den øvre del af Kuben.


- Kuben forener alle væsentlige funktioner for både driftsfolk og administrationsfolk og bringer disse sammen i et levende og lyst indre univers, der skaber rum og rammer for de uformelle møder og en fælles kultur, fortæller Michael Christensen, kreativ direktør og stifter af Christensen & Co Arkitekter.

 

 


FAKTA

Sted: Energivej 25, Helsingør
Bygherre: Forsyning Helsingør
Areal: 6000 m²
Arkitekt: Christensen & Co Arkitekter (projekteringsledelse, brugerinddragelse, alle arkitektydelser) Landskabsarkitekt: Tredje Natur underrådgivning)
Storkøkkenkonsulent: DH Consult
Ingeniør: Ingeniørfirmaet MOE Rådgivende Ingeniører
Entreprenør: BAM Danmark A/S
Designperiode: Projektstart: 2013 - Byggestart: 2017 - Projektaflevering: 2018
Status: Overdraget til bygherre 28. september 2018

 


Foto: Niels Nygaard


INFO

Projektet er udført af Christensen & Co Arkitekter i samarbejde med Ingeniørfirmaet MOE Rådgivende Ingeniører, Tredje Natur landskabsarkitekter og DH Consult.

Christensen & Co Arkitekter er en prisvindende dansk arkitektvirksomhed, som står bag en langs række markante bæredygtige byggerier. Bl.a. Life Science & Bioenginering på DTU, den nye Niels Bohr Bygning på Nørrebro og vinder af energiprisen 2018, Kistefossdammen Børnehave i Norge.

MOE er blandt de største rådgivende ingeniørfirmaer i Danmark. MOE har været rådgiver på mange markante byggerier bl.a. Den Blå Planet, Amager Ressource Center samt 8-tallet i Ørestad.


Tredje Natur Landskabsarkitekter er optaget af at skabe varierede opholds-og bevægelseslandskaber, der flytter grænser for, hvordan fremtidens byer er sammensat så de kan danne nye former oplevelse, etik og byliv. De står bl.a. bag Klimaflisen – et modulært fortovssystem der kombinerer vandhåndtering med byrumselementer.


DH Consult tilbyder uvildig rådgivning inden for storkøkkendrift og indretning og har en bred erfaring inden for indretning af køkkener på plejecentre, sygehuse, børnehaver og kantiner til både offentlige og private.