Innovationshub for tech og life science i højden
Med sine 18 etager og 20.000 m2 giver INCUBA Next bygningen, der er tegnet af ADEPT og AART, får IT- og tech-virksomheder i Aarhus’ helt nye rummelige vækstmuligheder til at udvikle ideer og skabe synergier på tværs.
Den århusianske forskerpark INCUBA har i over 30 år bygget bro mellem forskning, studerende og erhvervsliv i Aarhus inden for IT, clean tech og life science. Og nu får miljøet mere plads at boltre sig på med den nye INCUBA Next , der står klar med 18 etager og 20.000 m2 – og med den vildeste udsigt over Aarhus.
Arkitekterne ADEPT og AART står bag udformningen af byggeriet, der er realiseret i samarbejde med A. Enggaard og Cowi.
Byggeriet er en del af udviklingen af en helhedsplan for området, hvor Campus Katrinebjerg skal være et førende it- og innovationscentrum. Man kunne have valgt at flytte ud til mere plads, men i stedet valgte INCUBA at bygge til - og i højden.
Derved spiller den lokale forankring også en rolle i at styrke visioner om et fagligt samlingspunkt i Aarhus. Og holdet bag INCUBA Next har lagt vægt på at tegne en åben og imødekommende stueetage, således at bygningen kan smelte sammen med det eksisterende byggeri, der er blevet renoveret og transformeret.
- INCUBA Next er formgivet med både brugere og byen for øje. Vi har haft fokus på at skabe fleksible og fremtidssikrede kontorarealer, hvor arkitekturen spiller en afgørende rolle for oplevelsen af synergi og fællesskab, fortæller Martin Krogh, partner i ADEPT i en pressemeddelelse.
Ligeledes siger Anders Tyrrestrup, partner i AART:
- Vi har stræbt efter at udvikle et bygningsdesign, hvor INCUBAs mål er tydeligt integreret i husets rum, så det kan tilbyde brugerne den ønskede kreative ramme om innovation og vækst.
Læs også:
ADEPT vinder et af Tysklands største træbyggerierNedskalering af bygningsvolumenet
Bygningsvolumenet har en facade af lyse Kolumba-tegl og er blevet nedskaleret i mindre bygningsdele for at der sker en tilpasning af INCUBA Next til de øvrige bygninger i området. Foran bygningen bliver anlagt en åben plads, der skal skabe et miljø om campus med plads til ophold og nye træer.I højden giver landskabelige tagterrasser i bygningen grønne oaser, hvor lejerne kan nyde den friske luft og fantastiske udsigt over Aarhus.
Med en indbygget fleksibilitet giver etagerne mulighed for at der kan udvikles et dynamisk miljø, der inviterer til udveksling og synergi på tværs af virksomheder og faglige områder.
Udover kontorarealer, rummer bygningen også en restaurant, café, fælles uformelle arbejdsområder, samt møde- og eventfaciliteter. Bygningen er DGNB Guld-certificeret og er blandt andet bygget med avancerede løsninger til optimering af drift og energiforbrug.
Læs mere om uddannelsesbyggerier