
Netværkskonference viser nye visionære byggeprojekter i Aarhus
Bygge- og anlægsbranchen har travlt i Aarhus, der er en by i vækst. Den 23. marts 2022 kan du på Building Networks konference i Aarhus møde kommunale bygherrer og høre mere om urbane projekter i Aarhus og Vejdirektoratets tidsbesparende udbudsformer.

Udvikling af et nyt bæredygtigt og topmoderne stadion til Aarhus med respekt for områdets historie og unikke natur skal gøre Kongelunden til et samlingspunkt for alle aarhusianere og byens gæster – Foto: Google Maps
I kampen for at gøre bæredygtighed i byggeriet mere konkret har der de seneste år været en stigende interesse for at finde bæredygtige initiativer og løsninger. På netværkskonferencen kommer afdelingschef for konstruktion i AFRY i Aarhus, Anders Bergstrøm, og giver eksempler på, hvordan en af nordens største rådgivere inden for ingeniør-, design- og rådgivningsydelser indtænker bæredygtighed, energibesparelser og indeklima i kommende projekter.
Danmark har et flot skudsmål, når det handler om at udvikle urbane planer og bygninger. En af dem, der har markeret sig med urbane projekter i Danmark og internationalt, er tegnestuen TRANSFORM i Aarhus. Tegnestueleder Lene Hammer vil på netværkskonferencen fortælle om nuværende og kommende projekter hos TRANSFORM, som skal udvikle og transformere flere eksisterende bydele i Aarhus.
Vejdirektoratet har siden 2019 indført nye dynamiske indkøbssystemer og forenklet deres udbudsformer. Afdelingsleder for projekt- og vejudstyr Michael Aakjer Nielsen vil på konferencen fortælle om udbudsformen, som nu også omfatter mindre ændringer af for eksempel cykelstier eller ombygning af vejkryds. Samtidig vil han fortælle om fordelene ved at blive forhåndsgodkendt på Vejdirektoratets leverandørportal.
Kulkransporet er Sydhavnen og Aarhus’ nye attraktive og identitetsbærende byrumsstruktur, der består af forbindelser, pladser og koblinger – Illustration TRANSFORM
Kan byggebranchen skabe en bedre psykisk og fysisk kultur på arbejdspladsen og forbedre danske håndværkers konkurrenceevne i den internationale konkurrence. Ja, hvis du spørger
Enemærke & Petersen. Med inspiration fra et renoveringsprojekt på Skt. Annæ Gymnasium vil Relations- & markedschef Claus Kjøngerskov fra Enemærke & Petersen i vest gøre deltagere klogere på, hvordan en ny metode kan forbedre arbejdsglæden og samspillet mellem mandskab og materiel på tværs af faggrænser.
Mellem oplæggende kan du komme i dialog med dagens talere og netværke med de øvrige deltagere. Netværksmødet indledes med en frokost på EcoParks restaurant.