<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> PLH: Arkitektur - der balancerer mellem hårde og bløde værdier

Arkitektur - der balancerer mellem hårde og bløde værdier

 

PLH Arkitekter har stået bag design og indretning af Stofindtagelsen på Vesterbro. Fokus i hver detalje har været på sikkerhed og tryghed.

 

Tekst af Pia Mahnfeldt. Fotos: Torben Eskerod

 

Formålet med at skabe et sted som Stofindtagelsen på Halmtorvet 17 er at nedbringe dødsfald, skabe tryghed og fremme sundheden hos stofmisbrugerne.

 

- Vi har skabt et stykke socialt arkitektur, der skal kunne holde til lidt af hvert, samtidig med, at det skal tilbyde sikkerhed og tryghed for både brugere og personale, fortæller Ansvarshavende partner, PLH Arkitekter, Lars Toksvig.

 

Læs mere om Offentlige Byggeprojekter

 

Som at komme hjem til mor

For stofmisbrugerne ender besøget på Halmtorvet 17 ikke nødvendigvis med stofindtaget. Stedet har også som formål at skabe brobygning mellem misbrugerne og sundhedspersonale, samt rådgivere.

 

Stofmisbrugerne, som også bliver kaldt gæster på stedet, kan vælge at benytte sig af stedets andre tilbud, så som en cafe, sundhedsrum, bademuligheder og diverse behandlingsmuligheder.

 

- Brobygningen består i, at der altid er sundhedspersonale og rådgivere til rådighed og at gæsterne selv kan vælge til og fra, pointerer Lars Toksvig. 

 

 

Nudging skaber positiv adfærd

Stofindtagelsen H17, består af 24 stofindtagelsespladser fordelt på 6 injektionsrum, 12 rygepladser og 6 fleksible pladser i separate rum. Alle rum og gangarealer er transparente med store glaspartier.

 

For at skabe tryghed, ro og overblik på et sted, der er præget at et konfliktfyldt emne, har PLH arkitekter valgt at arbejde med Nudging:

 

- Vi har arbejdet meget med Nudging principper i forbindelse med flow og farveholdning. I flowet har det været vigtigt, at skabe stor åbenhed og god plads for gæsterne, både før, under og efter stofindtaget. Det starter i den rummelige modtagelse, hvor gæsterne bliver modtaget af personale i blå og grønne omgivelser, som virker dæmpende på konfliktniveauet, fortæller arkitekt, Rikke Hauggard fra PLH Arkitekter. Hun fortsætter:

 

- Når gæsterne har indtaget deres stoffer kommer de ud i restituerings-zoner, hvor farverne er holdt i dybe røde og lilla farver, der lægger op til afslapning i kurvemøbler omgivet af grønne planter.

 

- På Halmtorvet 17 er der ingen blinde vinkler eller flaskehalse. Personalet kan hele tiden se det andet personale. Det flow vi har arbejdet med holder aggressivitet og voldelige episoder nede. Det er den tilbagemelding vi har fået, og det er vi selvfølgelig meget glade for, indskyder Lars Toksvig.

 

Læs mere om Byrum

 

 
Anbefalede artikler