<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Tile of Spain Award
Tile of Spain Award

Tile of Spain Award

Hvert år uddeler ASCER, den spanske sammenslutning af keramiske flisefabrikanter, en pris for den bedste anvendelse af keramiske fliser i spansk arkitektur. I 2017 er prisen gået til restaureringen af to huse fra det 17.årh. i Oropesa ved Toledo, projekteret af tegnestuen Paredes Pedrosa Arquitectos og indrettet til boliger for to brødre.

 

Anvendelsen af keramik i dette projekt omhandler ikke kun belægninger og beklædninger, men som et materiale, der kan anvendes til at udbedre skader på de historiske vægge i gamle bygninger og skabe enkle og smukke uderum med særlige kvaliteter.

 

Oprindeligt var der tale om tre små huse, der henlå som en ruin, delt i to gårde bag facaden. Der manglede vinduer til lys og ventilation, og idéen om en fælles patio eller gård mellem de to nye boliger opstod. Fra patioen er der udsigt til byen gennem de middelalderlige murbuer.

 

Væggene i gården var meget beskadigede, de blev derfor beklædt med lyse keramiske fliser op til vinduernes overkant, og samme flise blev også anvendt i gårdbelægningen. De restaurerede overvægge er malet i en hvid farve, der harmonerer med fliserne, for at trække lys ned i patioen og bevare den naturlige materialetekstur, integreret i miljøet.

 

Læs mere om prisen her

 

 
Anbefalede artikler