<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Fjordskolen i Aabenraa samlet og udvidet med terapibad
Fjordskolen i Aabenraa samlet og udvidet med terapibad

Fjordskolen i Aabenraa samlet og udvidet med terapibad

Fotos er udlånt af RUM. Fotograf Jakob Lerche

Specialskole-tilbuddet i Aabenraa Kommune ligger nu samlet på én adresse. Det har krævet masser af renovering og nybyg af arkitektvirksomheden RUM og ikke mindst et skønt terapibad, som Zeni Arkitekter har tegnet.

Den tidligere Kruså Skole har fra 2017 – 2019 undergået en større forvandling. Det er sket fordi Aabenraa kommune ønskede at samle specialskolen Fjordskolen på en og samme adresse.

 

Konkret er skolen forvandlet fra en næsten original 60’er skole til topmoderne specialskole med alt hvad det indebærer at lifte, elevatorer – og ikke mindst et 34 grader varmt terapibad.

 

Overordnet set er ca. 6000 m2 af de eksisterende bygninger gennemgribende renoveret, og der er bygget yderligere ca. 1000 m2 til. Derud over kommer som sagt terapibadet, der er placeret i en 500 m2 stor 2-etagers bygning.

 

Det er Ommen & Møller, der har haft badet i totalentreprise, mens Zeni Arkitekter i Aabenraa har trukket stregerne. Dette er sket på grundlag af en idéskitse fra RUM arkitekterne.

 

 

Større bevægelsesfrihed

Projektleder i Aabenraa Kommunes Børn og Skole/Sekretariatet, Kim Hovmand Larsen fortæller, at det endelige terapibad er blevet, præcist som man ønskede det.

 

- Jeg synes Zeni Arkitekter har skabt en rigtig fin bygning, som mange af børnene allerede har stor glæde af, siger han og tilføjer, at badet primært er tiltænkt elever med fysiske udfordringer. Men når der er plads, kan det varme bassin i princippet nydes af alle skolens 240 elever.

 

Når der særligt er fokus på elever med fysiske udfordringer, handler det om bevægelsesfrihed.

 

- Badet bliver jo brugt til fysioterapi. Men helt generelt oplever fysisk handicappede en meget større bevægelsesfrihed, når de opholder sig i vand. Dermed er der på sin vis tale om både fysisk og mental terapi, siger Kim Hovmand Larsen.

 

 

 

En stor mundfuld

Kim Hovmand Larsen erkender gerne, at opgaven med renovering af de op mod 6000 m2 eksisterende bygninger og et nybyggeri på ca. 1000 m2 samt etablering af et terapibad, har været en stor mundfuld.

 

Også selvom opgaven som totalrådgiver på om-og tilbygningen af selve skoledelen, var i gode hænder hos arkitektfirmaet RUM A/S.

 

- Det har bestemt været en stor opgave at skabe rammerne for næsten 250 børn og 160 medarbejdere. Men når man ser på resultatet i dag, synes jeg, vi kan være rigtig godt tilfredse. De fysiske forhold er blevet lige så gode - og flere steder bedre, end de har været tidligere lyder det.