<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Metrolinje M4 - Nordhavns nye vartegn
Metrolinje M4 - Nordhavns nye vartegn

Metrolinje M4 - Nordhavns nye vartegn

Fotos: Rasmus Hjortshøj

Københavns nye metrolinje M4 til Nordhavn åbnede i skyggen af coronapandemien, og de første måneder var det kun meget få passagerer, der tog turen fra Østerbro til ende på den arkitektonisk markante Orientkaj Station, der rejser sig med udsigt over Nordhavn.

Stationerne på den nye metrolinje er udført med sans for detaljer, farvestrålende nuancer, mosaikker og smukt in situ-betonarbejde Totalentreprenørerne Züblin og HOCHTIEF har brug de seneste seks år på at udføre det imponerende projekt, der indeholder tunnelboring, cut-and-cover tunnel, broer, en underjordisk og en overjordisk station, en kompleks 40 meter dyb redningsskakt og en gangtunnel på Nordhavn Station – med andre ord noget af det mest komplekse funderings- og anlægsarbejde, man kan forestille sig.

 

R_Hjortshoj - Metro Nordhavn WEB-18
R_Hjortshoj - Metro Nordhavn WEB-17
R_Hjortshoj - Metro Nordhavn WEB-21
 
 Züblin og HOCHTIEF har gennemført projektet inden for de aftalte tidsrammer og budgetter. Der er lagt over 1,5 millioner arbejdstimer på byggepladsen, og der har været stort fokus på arbejdsmiljøet. Over 4.000 medarbejdere og samarbejdspartnere har været på sikkerhedsintroduktion og projektet har passeret mere end 1.000 dage uden ulykker.

 

København har ikke blot fået en ny metro – der er også sat ny standard for, hvordan offentlig transport, arkitektur og bymiljø kan gå op i en højere enhed.

 

R_Hjortshoj - Metro Orientkaj WEB-7
R_Hjortshoj - Metro Orientkaj WEB-14
R_Hjortshoj - Metro Orientkaj WEB-24
R_Hjortshoj - Metro Orientkaj WEB-33
R_Hjortshoj - Metro Orientkaj WEB-49
R_Hjortshoj - Metro Orientkaj WEB-62
R_Hjortshoj - Metro Orientkaj WEB-69