
Ny løsning fra Jernport.dk kommer cykelturisterne til hjælp
Cykelturismen er stigende i Danmark og vil stadig have betragtelig aktivitet denne sommer trods pandemien. Men cykelturister i Danmark har flere udfordringer, hvoraf en af de vigtigste handler om opbevaring af dyre cykler og mange kilos oppakning. Derfor har man hos firmaet Jernport.dk skabt en helt ny og vandalsikret cykelboks, der sikrer det vigtige gods, samtidig med at elcyklerne oplades i sikkerhed.
Turismen i Danmark har fået et stort knæk grundet pandemiens konsekvenser. Det betyder, at mange danskere vil komme til at holde ferie indenfor kongerigets grænser. Samtidig vil de nyligt åbnede grænser mod Tyskland og Norge, medfører en del turister herfra, hvoraf mange af dem ønsker at opleve landet fra en cykel. Cykelferier er nemlig blevet en stor turistmagnet i Danmark, da det kombinerer grønne ambitioner og motion. Men cykelturismen stiller også nye krav til vores infrastruktur, heriblandt opbevaringen af cyklerne:
- En cykelturist kan ikke nøjes med at låse sin cykel fast til det gængse cykelstativ. Ikke alene er de cyklerne ofte meget dyre, men de er jo også pakket med alt fra telte, Ipads osv. Det skal opbevares, når turisterne skal ud og besøge restauranter, museer og naturattraktioner. Her kan hverken cykel eller de mange kilo oppakning komme med, fortæller Anders Jacobsen, der er stifter af firmaet Jernport.dk.

Enkel løsning, høj sikkerhed
Han har selv mødt cykelturister, der får begrænset deres oplevelser som følge af, at de er bundet til deres kostbare last og cykel. Derfor satte han sig for at udvikle et koncept, der simpelt og effektivt kunne løse denne udfordring:
- Vi har i Jernport.dk designet et cykelcover, eller en metalboks, hvor man kan opbevare sin cykel. Den fungerer som et stort lukket cykelstativ, hvor også ens elcykel kan oplades i sikkerhed. Man åbner for porten ved et enkelt telefonopkald, hvorefter man kan stille cyklen ind. Porten låses først op, når samme telefon igen ringer til det angivne boksnummer. Det er utrolig simpelt, men det kan give turisterne ro i sindet, forklarer Anders og uddyber:
- Boksene er 2 meter i højden og længden og 1 meter i bredden. Det giver plads til cyklen med al dens oppakning uden, at boksen fylder unødigt meget. Det er varmgalvaniserede stålplader, der udgør boksen, som står på justerbare fødder. Selve låsen til indgangsporten er en magnetlås, og alt er vandalsikret.
Standard og specialløsninger
Boksene har et visuelt simpelt udtryk, så de uden problemer kan sættes op i og uden for byerne. Men har arkitekter eller bygherre særlige ønsker, kan det nemt løses. For skræddersyede løsninger er blandt Jernport.dk’s spidskompetencer:
- Vi kan sagtens lave specialdesignede løsninger. En kommune kunne jo f.eks. få deres våbenskjold skåret ud i perforeret metal, eller de kan farves så de passer til omgivelserne eller noget helt tredje. Vi har nogle rigtig gode produktionsfaciliteter i Polen foruden vores egne håndværksfaglige kundskaber, så vi kan hurtigt reagere og eksekvere på vores kunders ønsker, siger Anders.

Cykelturisme er big business
Det økonomiske incitament for kommunerne til at investere i netop disse bokse er også stort. Det er både en investering i grøn og bæredygtig turisme og en potentielt økonomisk gevinst. Turisterne bruger nemlig mange penge i de enkelte byer, de besøger. Ifølge Visit Denmark var der i 2017 1,7 millioner cykelturister i Danmark, hvoraf de udenlandske samlet set havde 6,6 millioner overnatninger.
Desto bedre vores infrastruktur tilrettes denne voksende målgruppe, desto større chance er der for, at nye og gamle cykelturister igen krydser grænser for at se Danmark på to hjul. Hvilket jo i sidste ende betyder en øget økonomisk aktivitet, der især kommer til at ligge ude i de naturskønne landområder.