Nyt tag? Derfor skal du altid vælge diffusionsåbne undertag i god kvalitet
Står du overfor den store opgave at skifte taget på huset? Taget er et af de vigtigste elementer i dit hus, fordi det skærmer mod den regn, sne og slud, som året rundt sendes mod jorden.
Der er mange fordele forbundet med at vælge diffusionsåbne undertag. Vælger du et undertag i en god kvalitet, vil du de næste mange år være sikret et tæt og varmt resultat, så du ikke kommer til at fryse nede i stuen.
Skal jeg vælge tagdug eller fast undertag?
Når du kaster blikket mod toppen af huset, er taget det, der fanger dine øjne. Ved du, hvad der gemmer sig under tagstenene? Et fast undertag er lige så vigtigt, som de synlige tagsten. Det er nemlig med til at holde taget tæt.
Et fast undertag kan lægges med brædder eller plader, men det koster ofte mere, end hvis du vælger at lægge et undertag med tagdug.
Har du brug for et godt råd? Du skal altid vælge undertag efter, hvilken tagkonstruktion du har.
Hvad er diffusionsåbne undertag?
Det danske vejr sætter konstant taget på prøve, og udsætter det for store belastninger, når vind, vand og sne kommer væltende fra oven. Har du overvejet diffusionsåbne undertag?
Du vil opleve et et stærkt resultat, når du vælger at lægge diffusionsåbne undertag. Denne type af undertage lader nemlig vanddampe passere, så fugt kan komme ud i den frie luft i stedet for at ophobe sig i tagkonstruktionen.
Du kan undgå fugtskader med diffusionsåbne undertag
Der er lige så stor forskel på tagkonstruktioner, som der er på de materialer, huse er bygget af. Ved du, hvilken tagkonstruktion du har? Hvis du har en ventileret tagkonstruktion, er det oplagt for dig at vælge diffusionsåbne undertag, så du undgår udfordringer med fugt på længere sigt.
Husk at tage højde for isoleringen når du lægger diffusionsåbne undertag
Der gemmer sig selvfølgelig andet end julenisser på loftet, og isoleringen er en af de vigtigste ting, som ligger under taget.
En af fordelene ved diffusionsåbne undertag er, at du kan montere dem direkte på isoleringen så længe, at du sørger for, at at dampspærren er helt tæt.
Der er en særlig grund til at nogle tagbeklædninger kræver undertag
Et tag skal være tæt. Det er ikke til diskussion. I praksis er det dog sådan, at tagbeklædninger som tegl, beton og skifter ikke er helt tætte, og netop derfor kræver disse tagtyper diffusionsåbne undertag.
Har du tegl, beton eller skifer på toppen af huset? Du skal ikke bekymre dig om, at vand trænger ind i dit hjem, så længe har du lagt et af de diffusionsåbne undertag.