<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Udstilling og boglancering om Johansen Skovsted Arkitekter-projekter
Udstilling og boglancering om Johansen Skovsted Arkitekter-projekter

Udstilling og boglancering om Johansen Skovsted Arkitekter-projekter


Johansen Skovsted Arkitekter har arbejdet sammen med kunstner Steffen Levring om at genbesøge pumpestationerne langs Skjern Å og udsigtstårnet på Tipperne. Tegnestuens projekter er omdrejningspunktet i en udstilling, Strømme og Strukturer,  der åbner d. 14. august, samme dag som bogen Rotunda III - Johansen Skovsted Arkitekter udkommer.

Udstillingen vises i LETH & GORI’s udstillingsrum på Absalonsgade 21B, Vesterbro. Efter åbningen er udstillingen åben på hverdage 10-17 indtil 25. september.

 

Steffen Levring har specifikt til udstillingen lavet et nyt værk baseret på de iboende lyde i de to byggede projekter. I de tre pumpestationer samt i udsigtstårnet, bygget af massive stålprofiler, har Levring optaget og manipuleret lyde, der strømmer, blæser og vibrerer i bygningerne. I tårnet bærer nogle af de lodrette søjler vægt, mens andre overfører trækkræfter, hvilket skaber en enorm gensidig fysisk spænding, der overføres og udnyttes i lydværket. Steffen Levring har optaget på stederne i Vestjylland ved hjælp af bl.a. kontaktmikrofoner.

 

 

I værket på udstillingen bliver lydene afspillet ved hjælp af kontakthøjttalere. På den måde fremmaner lydværket ellers svært tilgængelige dimensioner af de to projekter, og benytter samtidig udstillingsrummet med dets vinduer, gulv og loft som en membran for de transmitterede frekvenser.

 

Lydværket er i udstillingen i dialog med detaljerede 1:10 og 1:20 modeller. Rotunda er en ny bogserie der belyser den aktuelle skandinaviske arkitekturscene, igennem særlige projekter fra udvalgte tegnestuer.

 

Rotunda III - Johansen Skovsted Arkitekter er tredje bog i serien og omhandler Tipperne Fuglereservat og Skjern Å Pumpestationer.

 

Trema Förlag. Redaktør og redigering: Dennis Hankvist, 184 sider, rigt illustreret, danske og engelske tekster, 230x300 mm, printet i 500 eksemplarer.

Bogen sælges på udstillingen.

 

Bogen er støttet af Dreyers Fond og Realdania. Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.