<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Vær med til at fejre København som Verdens Arkitekturhovedstad 2023
Vær med til at fejre København som Verdens Arkitekturhovedstad 2023

Cykelbroen i København.

Vær med til at fejre København som Verdens Arkitekturhovedstad 2023


København bliver UNESCO World Capital of Architecture i 2023. Planlægningen i Københavns Kommune er i gang, og med den følger en invitation til erhvervslivet, institutioner og andre interesserede til at være med til at fejre arkitekturens vigtige rolle og visioner for bæredygtig udvikling ikke blot i København, men hele Danmark.

 

Titlen som Verdens Arkitekturhovedstad er et nyt samarbejde mellem UIA og UNESCO, og i 2023 falder den sammen med den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres, der afholdes i København den 2.-7. juli. København er den anden by, der bærer titlen som Verdens Arkitekturhovedstad; den første skulle have været i Rio de Janeiro i 2020, men er nu udsat til 2021.

 

 

Et globalt forum for bæredygtig udvikling

Byen, der er udpeget som Verdens Arkitekturhovedstad bliver et globalt forum til diskussion af udfordringerne verden over – gennem kultur, byplanlægning og arkitektur, for herigennem at kunne gå sammen om at udvikle løsninger i byerne til gavn for fremtidige generationer.

 

For Københavns Kommune er formålet med et københavnsk arkitekturår at styrke ambitionerne for bæredygtig udvikling generelt, samt i forhold til arkitekturens rolle. Derudover arbejder de med fire hovedformål med arkitekturåret, der handler om at:

 

  • - Styrke den faglige viden og dialog blandt borgerne om Københavns udvikling
  • - Styrke dialogen med bygherrer og andre parter i forhold til den arkitektoniske kvalitet og bæredygtighed
  • - Styrke Københavns position som en af verdens bedste byer at bo i
  • - Fejre en bykultur med fokus på tilgængelighed og fællesskab – herunder at fremvise arkitekturen, både lokalt og internationalt.

 

2 Kobenhavn_Kobenhavns Kommune_1600København. Foto: Københavns Kommune


Vi har København til fælles

Byens arkitektur har meget til fælles, hvilket arkitekturåret vil se nærmere på, når man i løbet af året vil dykke ned i byens kultur- og arkitekturarv, dele historien om byggerier, hverdagen, naturen samt byrummene:

 

- Vi har givet arkitekturåret titlen ”Copenhagen in Common”, fordi vi gerne vil fejre alt det, vi har til fælles, når vi ser tilbage, og alt det vi kan gøre sammen, når vi kigger fremad. Samtidig er vores ordspil ”Copenhagen ComeOn” en opfordring til at se på hvordan, vi kan gøre det endnu bedre, fortæller Kristine Munkgård Pedersen, programleder for UNESCO – UIA Copenhagen World Capital of Architecture i Københavns Kommune.

 

 

Partnerskaber til initiativer for 2023

- Titlen som World Capital of Architecture giver ikke blot København, men også Danmark en særlig mulighed for at vise vores arkitektur og byplanlægning frem for et stort publikum. der forventes at rette opmærksomheden mod dansk arkitektur i 2023. Derfor vil vi gerne invitere erhvervslivet, institutioner, københavnere og andre interesserede til at være med til at afvikle et spændende og festligt år i hele landet, slutter Kristine Munkgård Pedersen.

Anbefalede artikler