<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Villa Copenhagen: En uformel nordisk tilgang til luksus
Villa Copenhagen: En uformel nordisk tilgang til luksus

Villa Copenhagen: En uformel nordisk tilgang til luksus


Bag Københavns hovedbanegård er det gamle og smukke postkontor blevet forvandlet til et luksushotel, der forener moderne designløsninger med bygningens gamle historie. Og Villa Copenhagen har allerede nu formået at rykke ved grænserne for hvad et luksushotel bør kunne.

Det gamle postkontor fra 1912, der ligger midt i hjertet af København ved Tietgensgade og Bernstorffsgade er blevet til et luksushotel, der sætterhelt nye standarder for luksusoplevelser.

 

Men historien om Villa Copenhagen er desværre ikke en succeshistorie. Det ambitiøse og dyre hotelbyggeri, blev om nogen ramt af corona-krisen og åbningen blev udskudt. Efterfølgende måtte man døje med lave besøgstal på grund af pandemien. Man kan derfor spørge sig selv: Hvordan overlever et hotel som Villa Copenhagen sådan en krise?

 

Villa CPH8_1600Svaret får vi, så snart vi træder ind ad døren.

 

Nogle andre nysgerrige københavnere, der er taget ind for at snuse til det nye luksushotel, bliver budt velkomne før os. Gruppen fortæller undskyldende, at de ikke er gæster på hotellet, men blot er nysgerrige. De bliver budt velkomne med åbne arme og personalet fortæller at de er mere end velkomne til at gå på opdagelse i hotellet. Hotellet er nemlig ikke tiltænkt som en lukket eksklusiv klub, men derimod et hotel, hvor udefrakommende også kan støde til og nøjes med at spise morgenmad eller nyde en cocktail med en skandinavisk twist i baren. Vi finder således også ud af, at mange af dem vi ser på hotellet, ikke er overnattende gæster, men derimod almindelige københavnere, der køber sig til en lille smule luksus blandt hotellets mange andre tilbud.

 

Villa CPH2_lysere_1600

 

Receptionisten fortæller:

- Vi har mange besøgende, der kommer for at spise eller bare nyde en god kop kaffe og se på indretningen og stemningen. Det er et luksushotel, men vi syntes at alle skal kunne få en lille bid af denne luksus. Det er et oplevelseshotel for alle typer mennesker.

 

 

Transformation der bevarer sjælen

Hotellet som renoveringsprojekt, gør det i sig selv til et besøg værd:

 

- Vi står jo i en gammel bygning fra 1912, hvor der virkelig er kælet for håndværket. Der er tænkt over tingene og det har vi i renoveringen forsøgt at bibeholde. Bare se på det smukke kobbertag. Vi har brugt omkring 20 ton kobber til det her projekt, hvilket jo er helt vildt. Vi har også skiftet 590 vinduer, men de nye er lavet, så man ikke bemærker udskiftningen. Det har været et hårdt arbejde, men vi er glade for at vi har bevaret den oprindelige bygnings sjæl og udtryk, fortæller Henrik Qvist, der er projektchef hos Strawberry Properties, der står bag hotelbyggeriet.

 

room-tv-on-wall-villa-copenhagen-web

 

Højt til loftet

Hotelværelserne er ikke de klassiske store rum, man forventer sig af et luksushotel. De er små, men velindrettede. Til gengæld er der loftshøjder på op til 4-5 meter, så til trods for størrelsen er det ikke klemt.

 

Det er designet efter et nordisk temperament med møbler og farver, der ikke råber for højt. Det er i sagens natur en ægte nordisk luksusoplevelse, hvor fokus ligger på materialer og detaljer. Også restauranterne er designet med fokus på at skabe en hyggelig atmosfære. De ligger langt fra en klassisk franskinspireret restaurantindretning, man ellers ville kunne forvente sig af et hotel som Villa Copenhagen. Igen er den skandinaviske mentalitet indprentet i alle aspekter af hotellet.

 

Højt til loftet er der også blevet i det store atrium, som engang var postkontorets åbne gård. Her dækker en stor glaskonstruktion, den åbne hal, der leder hen til alle hotellets aktiviteter. Denne gård fungerer som et hotspot for aktiviteter, der igen har til formål at byde alle indenfor. Allerede nu er der til trods for krisen, masser af liv og besøgende og når situationen engang normaliseres, vil det blive et samlingssted for koncerter og meget andet.

 

Villa CPH3