Adapteo Group
Adapteo: Renovering med fokus på fleksibilitet, komfort og indeklima
Adapteos arbejde med at bygge, udleje og sælge fleksible modulbygninger til offentlige og private virksomheder går tilbage til 1970’erne, så virksomheden tør efterhånden godt kalde sig eksperter i modulbygninger. Ved hjælp af deres erfaring og kompetencer samt stærke samarbejder, har de kunne udvikle deres modulsystemer med øje for detaljerne. Fra afklaring af behov og skitsering over levering til ibrugtagning.
Fra starten har Adapteo arbejdet med et cirkulært byggekoncept med fokus på renovering og genanvendelse. I stedet for at kassere de brugte bygninger, renoveres, optimeres og opgraderes modulbygningerne løbende, så de lever op til det gældende bygningsreglement. Virksomheden har længe arbejdet med denne tilgang og kan i dag præsentere løsninger, der tager højde for både energi, miljø, indeklima og et enkelt nordisk design.
Godt indeklima og langsigtede løsninger
- Hvorfor rive ned og bygge nyt, når man kan genbruge og renovere? Vi kan godt nok ikke sammenligne vores modulbygninger med gamle sjælfulde bygninger, der har stået i mange år, men vi har en stor respekt for håndværket, der er blevet til gennem mange år, og er stor tilhænger af at bevare materialer. Gamle bygninger lever – på trods af deres charme og arkitektoniske stil – i mange tilfælde ofte ikke op til moderne krav til energi og indeklima. Det er her, vi kan gøre en forskel. Samtidig vil vi gerne vise vejen i forhold til renovering af modulbygninger, så de optimeres og får den indretning og det udtryk, der passer til de næste kunders ønsker og behov, forklarer Claus Haastrup, der er Head of Sales hos Adapteo.
- Vi er interesserede i at levere bygninger, der er fremtidssikrede. For at kunne holde udgifterne på et minimum arbejder vi med energibesparende løsninger. Med centraliseret ventilation og belysning er der et behageligt indeklima. Alle lofter har desuden akustikplader monteret for at forbedre akustikken og minimere efterklangstiden.
Adapteos modulbygninger er præfabrikerede og flytbare, hvilket minimerer byggetid, transport og montage, alt imens der åbnes for kontinuerlig genanvendelse i nye byggeprojekter. Produktionen er optimeret, hvilket medvirker til færre fejl og mindre materialespild sammenlignet med almindeligt byggeri. Der er et lavt energiforbrug ved at bruge træ som byggemateriale, materialerne har en lang levetid – og ved genanvendelse kræves der en væsentlig mindre energimængde i forhold til ved førstegangsproduktionen.