Afskærmning integreret som en del af bygningens udtryk
Solafskærmning, professionel mekanisk tyverisikring og brandsikring er Alux’ speciale. De dækker hele spektret – fra store komplekse og skræddersyede kundeløsninger til prisgunstige standardløsninger.
Det er næsten kun fantasien, som sætter grænser for, hvor og hvordan afskærmningsløsninger fra Alux kan monteres. Alt kan skræddersyes efter det enkelte projekt, som både kan være en kompleks kundeløsning eller en prisgunstig standardløsning. Da Alux dækker hele spektret med et bredt produktprogram, henvender man sig til en bred målgruppe med behov for solafskærmning, mekanisk tyverisikring og brandsikring. Et andet speciale er lamelafskærmning, også kaldet facadelameller, som består af faste eller bevægelige lameller.
- En del af vores større opgaver for f.eks. IBA i Kolding, Skanderborg Fælled og AI Innovation House Vejle er lavet med profiler udviklet til opgaven – i samarbejde med arkitekten. Det er aktuelle referencer, hvor vi har monteret facadelameller af aluminium i forskellige størrelser og udformninger, siger Ole Iversen, adm. direktør i Alux, som er en 32 år gammel familievirksomhed, med 65 ansatte, der fordeler sig på to adresser i henholdsvis Silkeborg og Solrød.
Virksomheden er landsdækkende og har sin egen udviklingsafdeling, hvor man arbejder med et meget bredt udvalg af forskellige facadelameller i aluminium.
- Vores produkter og ekstruderingsværktøjer er alle vores egen udvikling, og alt aluminium har et lavt C02-aftryk. Vi bruger den bæredygtige aluminium, Reduxa, som kulstoffattige aluminium, der er produceret på 100 pct. grøn energi, forklarer Ole Iversen.
Tilpasset kundens ønsker
Inden for facadelameller tilbyder Alux typer som c-skærme, vingeformede eller spidsformede lameller og rektangulære lameller. De bliver overfladebehandlet i alle RAL-farver og anodiseringer efter arkitekt eller bygherres ønsker. Vingeformede facadelameller f.eks. anvendt på Danfoss’ hovedsæde.
Af andre markante projekter har Alux produceret sollameller fremstillet af skrottede vindmøllevinger til TR3 på Aarhus Havn, hvor PFA er bygherre, og byggematerialerne primært er genanvendte.
- Vi udfører alle former for afskærmning både fastmonterede og bevægelige med motor og automatik. Alt design og projektering udføres af vores egne teknikere med mange års erfaring og der tegnes både i 2D og 3D, ligesom vi selv udvikler profildesign, fortæller Ole Iversen og fortsætter:
- Vores produkter er meget konkurrencedygtige, dels på grund af den brede palet og den rigtige prissætning. Selv om vi har flere store projekter, udfører vi også en masse mindre opgaver rundt omkring i landet. Alle opgaver projekteres fra gang til gang, ligesom design, opbygning, fastgørelse osv. tilpasses det enkelt projekt, slutter Ole Iversen, som gerne bruger lang tid med arkitekter og brandmyndigheder, når det gælder at få de helt rigtige facadelameller op at hænge.