Derfor skal du overveje strukturmaling
Du kender selvfølgelig til vægmaling og behovet for at bruge det til at friske et hjems slidte vægge op med. Men det er ikke den eneste type maling, du bør stifte bekendtskab med, når du er ved at forny dit hjem.
For ønsker du et resultat, hvor væggen eller muren får en ru tekstur, kan du fx vælge dét, der hedder strukturmaling. Hvad er strukturmaling, og hvordan kan du bruge det i projekterne?
Vælg den rette maling til vægge og mure
Maling til det næste projekt kunne være strukturmaling, hvis du ønsker maling, der er blandet med fx sand for at give noget, der let tåler danske vejrlig. Hvor at klassisk husmaling lægger sig fint på din væg og kan glattes ud, så har strukturmaling en force ved, at det giver en ru overflade, så kan det hjælpe til at gøre ujævnheder i væg og mur mindre tydelige. Mere kan denne type maling også gøre.
Hvor ru skal overfladen være?
For strukturmaling kan du med lidt knofedt og den rette malerrulle nemt give den tekstur, som du ønsker dig. Selvfølgelig med forbehold for, at det aldrig får en fuldkommen glat tekstur, siden der jo er sand eller lignende i malingen. Med en langhåret malerulle kan du gøre overfladen grov, og med en korthåret rulle kan du få en finere væg. Typisk vil en finere tekstur være at foretrække indendørs.
Få hjælp til at vælge den rette strukturmaling
Er du i tvivl om, hvad der er den rette type strukturmaling at få? Strukturmaling finder du med nogle forskellige blandingsforhold mellem maling og sand, så det er ikke altid oplagt, hvad du skal vælge til dine mure eller vægge. Hør en forhandler om, hvad du burde vælge inden for maling for at opnå det ønskede resultat – og hvordan du bruger det korrekt, for det er en kunst at lægge det rette lag.