Hjælp til overblik over data og rapportering i byggebranchen
Openframe stiller med de digitale platforme – Build og In Use – værktøjer til rådighed for virksomheder, der skal overskue mængder af data til rapportering. Værktøjerne sparer tid, der kan anvendes på selve bæredygtigheden.
Openframe siger selv, at de er sat i verden for at gøre det nemmere at arbejde med bæredygtighed. For det er ikke helt enkelt i dag, hvor en mængde af data skal dokumenteres og rapporteres m.m. Rækken af eksterne krav til DGNB-certificering og den kommende EU-taksonomi kan virke besværlige og tidskrævende for en virksomhed. Her bringer Openframe det ned på et overskueligt opgaveniveau.
- Vi vil lukke hullet mellem de store krav og de konkrete opgaver. Vores første platform ’Build’ hjælper byggeriets aktører med rapportering, certificering og frivillige bæredygtighedsordninger. Den nye ’In Use’ er til eksisterende ejendomme, hvor der skal være gennemsigtighed, så kravene hele tiden er opdaterede. Med EU-taksonomien bliver det relevant for hele bygge- og ejendomsbranchen at sikre sig, at man har tjek på krav og bygningens data. Det er svært at holde sig opdateret med det hele, særligt hvis man har en stor ejendomsportefølje, men det kan vi hjælpe med, forklarer Jesper Ring, CEO og Co-founder af Openframe.
De store ting bliver håndterbare
Store virksomheder med eksisterende ejendomme har gerne både sorte og grønne aktiviteter, som skal rapporteres. De grønne skal leve op til de nye krav – også på den sociale bæredygtighed. Det gælder også ved vedligeholdelse, som er en del af den cirkulære økonomi, fortæller Jesper Ring:
- Vi gør de store ting mere håndterbare. Vi er ret specifikke på byggeri og ejendomme og hjælper med at omsætte krav til virkelighed og til konkrete opgaver, så intet falder mellem to stole.
Tidsbesparende og mindre kompleksitet
Mange af de nye krav er helt nyt territorium for mange. Openframe tilbyder fremover værktøjer, hvor EU-taksonomien er med.
- Tilbagemeldingerne lyder, at folk sparer meget tid – op til 40-50 % i forhold til eget system – og det er en hjælp, for så mange eksperter findes der ikke på bæredygtighedsområdet lige nu. De mange data er for uoverskuelige at håndtere i Excel-ark, og vores værktøjer løser kompleksiteten. Folk kan bruge mere tid på selve bæredygtigheden end dokumentationen. I In Use kan man også sætte ikke-eksperter til at taste data ind og derved spare penge på rådgivertimer. Med vores løsning kan man håndtere både DGNB, Svanemærket og EU-taksonomien, og man får fremadrettet data, historik og planer, så man kan måle om initiativer, der sættes i værk, også udmønter sig i resultater, forklarer Jesper Ring.
Om Openframe
Openframe er en digital løsning, der er designet til at få kunderne i mål med bæredygtigt byggeri, hvad enten det gælder målene for deres forretning, bæredygtighed, certificering, samarbejde, vækst eller
dokumentation. Den grundlæggende idé bag Openframe er at samle så meget som muligt på en enkelt platform, så alle i projektet kan finde det, de har brug for, kommunikere med dem, de har brug for, og holde et godt overblik over hele forløbet.
Læs mere på openframe.org