Oplev mere natur ind i byerne
Hvad byerne har af skyskrabere og trafik, har landet ofte i skov og strand. Naturen er ofte det, mange kan savne, når de to steder sammenlignes. Men selv om naturen også kan være storslået skov, behøver det ikke at være sådan. Natur kan nemlig sagtens eksistere i byen. Derfor kommer her en række råd til, hvordan man kan få mere natur ind i byerne.
Omring dig selv med planter
Første skridt er at få så meget natur ind i hverdagen. Her kan man sagtens få et glimt af det, selv om man bor i en 1-værelseslejlighed. Stueplanter er en måde at få et stykke af naturen i sit hjem, og samtidig kan det blive en hobby, når planterne skal passes og vandes.
Er man heldig at have en gårdhave, kan man også undersøge mulighederne for at få et plantebed. Hvis ikke, kan man også undersøge mulighederne for at få en ligusterhæk, som kan gavne fuglelivet og dermed få flere dyr ind i gårdhaven. Samtidig er de også nemme at beskære, hvilket kan være en fordel for dem, der ikke er planteeksperter.
Mere bynær skov
Spørger man danskerne om deres yndlingsform for natur, så står skoven højst på listen. En gåtur i skoven kan have en positiv indvirkning på sundheden og trivslen. Derfor er det også noget, som mange savner inde i byen. I nogle byer har man skoven relativt tæt på, mens de store skove ligger længere ude i byer som København. Derfor kan man begynde at undersøge mulighederne for, at ens kommuner kan rejse mere bynær skov gennem borgerforslag m.m. På den måde kan man komme tættere på naturen og dyreliv.
Gå på fuglekiggeri
Hvis man vil helt tæt på naturen, kan man overveje at tage på fuglekiggeri. I Danmark er der gode steder, hvor man kan betragte fuglene. Man kan ofte få at vide, at man skal til den nordvestlige del af Danmark for at få udlevet fugledrømmen såsom Hirtshals og Tornby. Men bor man eksempelvis i København, behøver man faktisk ikke at skulle helt ude af byen for at opleve fuglefløjt. Kører man ud i Nordvest og ud mod Bispebjerg, vil man på et tidspunkt støde på Utterslev Mose. Et populært naturområde, hvor man kan støde på grågåsen, men også vadefugle som brushane og rødben.
Besøg en fælleshave
Naturen kan også skabe grobund for nye fællesskaber. Det er tilfældet med fælleshaver, som er piblet frem i nogle af de store danske byer. Her har man samlet spiselige oaser, hvor man kan plante, høste eller smage et stykke hjemmedyrket grønt. Ved at være frivillig i en fælleshave kan man hjælpe til med at plante grøntsager og frugt, hvor man kan interagere med og lære om naturen på samme tid. Så kom ud i havefællesskaberne, og få fingrene ned i jorden.