Vinderen af Egmont Bevægelsespark er fundet
Arkitektkonkurrencen om udbygningen af Egmont Højskolens nye bevægelsespark er nu afsluttet – til glæde for både elever, lokale og som fremtidig inspiration til udviklingen af universelt bevægelsesdesign.
Opgaven med at udvikle det nye udendørs bevægelsesområde ved Egmont Højskolen er støttet af blandt andet Nordea-fonden og Lokale og Anlægsfonden, og arkitektkonkurrencen har været i gang det seneste halve år. De fire tegnestuer SLA, Gustin Landskab, Schønherr Landskab/Keingart og LYTT Architecture har alle bidraget med spændende og nytænkende forslag til udviklingen af et område til bevægelse, leg, idræt, spil, parasport og samvær for alle.
På baggrund af de indkomne forslag og med udvælgelse af to tegnestuer til en videre forhandling, gennemgik dommerkomiteen forslagene og har valgt LYTT Architecture med forslaget “ NATURLIGT FORBUNDNE” som vinder af konkurrencen, og Julie Kaalby Bjerre, arkitekt og partner ved LYTT Architecture fortæller i den forbindelse.
- Naturen spiller en central rolle i vores forslag, fordi forskning viser at mennesker med forskellige funktionsnedsættelser ofte oplever, at naturen er svært tilgængelig. Og sådan synes vi ikke, det skal være. Bevægelsesparken vil blive fuld af inkluderende aktiviteter - konkret udfolder vi en serie af innovative oplevelser hvor 'hjul tænkes før ben.
Gennemført og sympatisk design
I begrundelsen for valg af vinder skriver dommerkomiteen, bestående af Søren Møllgaard Kristensen – Forstander Egmont Højskolen, Morten Dam Jensen – Teknisk Chef Egmont Højskolen, Rasmus Schmidt – Højskolelærer Egmont Højskolen, Viggo Rasmussen – Bestyrelsen Hou Søsportcenter, Birgitte Carlsen - Lokale og Anlægsfonden og Anne Dorte Vestergaard – Fagdommer:
- Projektet præsenterer et gennemarbejdet og vel illustreret forslag til, hvordan Egmont Højskolens fremtidige bevægelses- og aktivitetsområde kan se ud. Projektet tager udgangspunkt i en analyse af nærområdet og skaber en sammenhængende, tilgængelig sti-struktur, der knytter nærområder, højskolens stier og ankomstområde sammen til et stort og integreret system, der forbinder hele området. Langs stisystemet er der placeret en række aktiviteter, hver med sin egen karakter. Projektet samler hele programmets ønsker i et gennemført og meget sympatisk design, der i høj grad har vakt genklang hos brugerne.
Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, ser frem til at projektet nu går ind i en ny fase:
- Med det nye aktivitetsområde kommer Egmont Højskolen til at skabe nogle helt fantastiske, nye rammer for aktiviteter og samvær i det fri. Målet har været at skabe et område med fokus på bevægelse på tværs af funktionsniveau, alder og livsvilkår. Vi glæder os til at se, hvordan de store ambitioner bliver udfoldet, når vinderforslaget bliver til virkelighed.
Birgitte Carlsen, udviklingskonsulent hos LOA og medlem af dommerkomiteen, udtaler om det vindende forslag:
- Her er arkitektfirmaet LYTT architecture virkelig lykkedes med at skabe et udendørs bevægelses- og aktivitetsområde, som kan nedbryde siloer, der ellers kan opleves i samfundet. Alle på tværs af funktionsniveauer kommer til at kunne deltage og bidrage med de potentialer og udfordringer, som den enkelte har med sig. Der bliver reelt plads til alle både på den vilde og lidt mere rolige bane, og fokus er tydeligt på muligheder i stedet for begrænsninger og barrierer. Vi glæder os til at se det flotte projekt blive til virkelighed.
Læs også:
Landskabsarkitekturen skal øge sit fokus på cirkulær økonomiStøtte til projektet
Bevægelsesområdet bliver til med 14 millioner i støtte fra Nordea-fonden og 6 millioner fra Lokale og Anlægsfonden. Øvrige bidragsydere er Vanførefonden, Sigrid og Ove F. Petersens Fond, Bevica Fonden og Odder Kommune.
Fakta
Konkurrencerådgiver: SERUP ARK
Rådgivende ingeniør: Søren Jensen
Arkitektfirma: LYTT Architecture (underrådgiver: Viggo Madsen A/S og konsulent: Karin Bendixen)