<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Arkitekturdigte – et lyrisk kig på Københavns ikoniske bygninger
Arkitekturdigte – et lyrisk kig på Københavns ikoniske bygninger

Arkitekturdigte – et lyrisk kig på Københavns ikoniske bygninger


Mure kan vække følelser. Og huse indeholder historier. Dét er udgangspunktet i debutanten Roald’s finurlige digtsamling, som er rigt illustreret af forfatteren selv.

Danmarks banebrydende arkitektur og byindretning har sat landet på verdenskortet. Udgivelsen er en kærlighedserklæring til de menneskeskabte rum, vi til daglig lever og ånder i. Med Arkitekturdigte - København har en dejligt sær og ny litterær genre ser dagens lys i en opsigtsvækkende samling af små krydsfelter mellem arkitektur og poesi.

 

BELLA SKY

 

En sky

Fra fremtiden

Er landet på skrald

 

En vindblæst

V-neck

På Jake Gyllenhaal

Femten grader

Tovejs hældning

Amagers spredte ben

 

Vådt bad

I bunden

Glas og jern og hvid og sten

 

 

 

 

Arkitekturdigte - København bringer dig rundt til de største, hæsligste, mest ikoniske, flotteste og underligste stykker af arkitektur som København kan mønstre. Udgivelsen er rigt illustreret af forfatteren selv, som med sin karakteristiske labyrintiske streg af byer og bygninger giver ordene en visuel lyd. Roald har desuden indspillet digtet Elefantporten i samarbejde med den legendariske hiphop-producer Es (som står bag bl.a. Jokeren, LOC og Barbara Maleko m.fl.) og sangerinden Rebekkamaria

 

 

Om forfatteren

Roald Bergmann er journalist, kunstner og forfatter og har gennem tyve år dyrket arkitekturen via kunst, podcast, artikler, foredrag og poesi. Som en rød tråd gennem en karriere som iværksætter, tv-udvikler, rapper og underviser har poesien sammen med arkitekturen dannet en forunderlig forening. Og for første gang nogensinde har Roald nu samlet de bedste af sine arkitekturdigte til denne særudgivelse.