Dansk Solenergi lancerer solceller med arkitektonisk frihed
Nye farvede solceller fra Dansk Solenergi overskrider alle tidligere begrænsninger. De innovative solceller giver nye æstetiske og energieffektive muligheder, der gavner både den arkitektoniske frihed og miljøet.
Med udviklingen af en patenteret solcelleløsning med et innovativt design, introducerer Dansk Solenergi nu farvede HEM-CFR-solcellemoduler til bygningsintegrering. De danskproducerede solceller kan ifølge direktør hos Dansk Solenergi, Ken Hem-Jensen, leveres i mange farver og gør det muligt for arkitekten at integrere CO2-venlige løsninger, der passer til ethvert design og behov.
Solceller i alle farver, strukturer og mønstre
- Alle typer facader, tage med mere kan udgøre et aktivt element i energiforsyningen samtidig med, at arkitekturen har helt frie tøjler. Solceller kan integreres i alle farver, strukturer og mønstre, hvilket giver nogle helt nye muligheder.
- Fordelene ved det nye produkt er mange. Udover at give nye æstetiske designmuligheder og mulighed for flere måder at integrere solceller på, har de en enestående høj effektivitet og kvalitet samtidig med at det er et økonomisk produkt, da prisen ligger på omkring halvdelen af markedsprisen. Derudover er bygningsintegrerede solceller en ideel løsning i forhold til at overholde Energirammen. Indenfor de næste 4-5 år bliver solceller et lovkrav i byggerier, hvorfor det er en god og fremtidssikret løsning at få det integreret allerede nu, siger Ken Hem-Jensen.
En løsning på klimaudfordringerne
Et eksempel på et projekt, Dansk Solenergi har udført, er en bygning i Svendborg, som de har beklædt med teglrøde solceller.
- Solcellerne er valgt i en tone mørkere end teglstenene, som i dette tilfælde bliver mørkere med tiden og dermed vil få samme farve som solcellerne. Med de farvede solceller er der således lagt op til en symbiose mellem teknik og æstetik, som jeg forudser, vil blive udbredt i stor skala verden over – og som udgør en af løsningerne på de klimaudfordringer, vi står overfor.
- Med over 25 års erfaring i branchen har Dansk Solenergi opbygget en ‘know-how’ udover det sædvanlige og har klaret udfordringer, der for de fleste syntes umulige. Alle solcellemoduler produceres på egen fabrik, der er Danmarks største produktionsfacilitet indenfor solceller. Fabrikken er endvidere bygget således, at der er et minimalt CO₂-udslip ved produktionen, slutter Kem Hem-Jensen.