<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Designet skal have en poetisk kvalitet
Designet skal have en poetisk kvalitet

Foto af Torben Petersen

Designet skal have en poetisk kvalitet


Til trods for lang karriere betragter Philip Bro sig som en nybegynder i relation til SE-udstillingen. I år er han aktuel med et elegant sidebord i et klassisk nordisk design, der er produceret sammen med møbelsnedkeren Mathias J. Overvad.

Philip Bro er en alsidig designer, der især har beskæftiget sig med møbler og belysning og endda har trukket naturen ind i nogle af sine designs. Han betegner sig selv som en nybegynder i forhold til SE-udstillingerne, til trods for at han har været med i 6-7 år og ellers har en lang karriere bag sig.

 

I år er han aktuel på udstillingen med et møbel, der om noget kan beskrives som Nordic Design. Det lille sidebord One, man kan se udstillet på Thorvaldsens museum er blevet til i samarbejde med den unge møbelsnedker Mathias J. Overvad.

 

- Mathias og jeg har lavet et lille sidebord med tre ben. Bordet er født med en bakke, der enten kan placeres ovenpå bordet eller i en standby position mellem benene. Det har et enkelt og elegant udtryk og må siges at være rigtigt nordisk, fortæller Philip Bro og fortsætter:

 

- Vi har arbejdet for, at træets egne strukturer skulle have lov at træde frem, så materialet får ro og plads til at fortælle dets egen historie. Møblet er et anerkendende nik tilbage til det danske møbeldesigns guldalder, og det er lavet sådan, at det kan holde i mange år. 

Et kreativt frirum

- At vi har opnået et bord, der er så fint og petit, skyldes jo Mathias’ evner som møbelsnedker. Jeg har simpelthen været så imponeret over hans evner. Han har helt styr på teknikken, håndværket og de nyeste metoder indenfor hans fag. Det har været et partnerskab, hvor jeg også har udviklet mig, og det er jo lige netop det som er så fint ved SE. Her får man et frirum, hvor man med nye samarbejdspartnere kan udfordre sine egne, såvel som samarbejdspartnerens evner. Det er i sådant forum, at man for alvor udvikler sig, siger Philip Bro.

 

- Jeg er nok skandinavisk funktionelt opdraget, men som med møblet til dette års SE-udstilling, ønsker jeg også at overføre en poetisk kvalitet til designet. Jeg prøver også at lege med former og materialer i et forsøg på at skabe en let, legende identitet.

 

En leg med former og materialer

Ser man på Philip Bros tidligere udstillingsgenstande, ser men også en gennemgående leg med former og materialer. I 2014 udstillede han det mobile klædeskab WRAP. Det var skabte af en plade PET-filt, der er bukket rundt og holdt sammen med en kraftig lynlås, som også åbner og lukker skabet.

 

- Formen styres af en gennemgående garderobestang i massiv drejet eg, hvor der kan hænges bøjler og tøj både indvendigt og udvendigt. Hertil egner PET-filten sig godt til recirkulation. Dette var noget jeg fik mulighed for netop takket være SE, hvor vi endte ud med et interessant produkt, der legede med stofligheden og tilbød brugeren en vis fleksibilitet samt gode akustiske egenskaber, afslutter Philip Bro.