
Elektrisk delebilsordning kan mindske behovet for p-pladser
Gennem den elektriske delebilstjeneste GreenMobility kan ejendomsudviklere i hele Danmark få nedsat antallet af nødvendige p-pladser ved at etablere en delebilsordning for fremtidige beboere. Hos det innovative boligselskab A Place To i Esbjerg er det en fordelagtig løsning for både beboere, virksomhed og miljøet.
Et ny løsning fra delebilstjenesten GreenMobility skal gøre det mere attraktivt for boligforeninger og ejendomsudviklere at stille delevenlige elbiler til rådighed for de kommende beboere. Ved at etablere en delebilsordning kan ejendomsudviklere få nedsat antallet af nødvendige p-pladser, der skal etableres. Det kræver blot en garanti for delebilsordningen, som kommunen skal acceptere. Og sådan en garanti kan fås gennem GreenMobilitys nye delebilsløsning.
Ved at tilbyde ejendomsudviklere en garanteret delebilsordning for de kommende beboere, ønsker GreenMobility at få flere til at vælge delebilen og droppe den privatejede bil nr. 1 eller 2. Det betyder færre p-pladser og billigere adgang til delebil.
Læs mere om konceptet HER.
- Der er en ny generation af beboere på vej, som gerne vil have en bil, men ikke har behov for at eje den. Dem vil vi gerne nå. Når beboerne kan deles om bilerne, der er til rådighed ved boligerne, kan der være mange omkostninger at spare. Det kan mindske behovet for selv at eje en bil og dermed også mindske antallet af nødvendige p-pladser. På den måde frigiver vi mere plads i byerne, hvor trængslen kan være stor, siger Ulrik Blichfeldt, der er direktør for forretningsudvikling hos GreenMobility.
GreenMobilitys nye løsning er bl.a. inspireret af Malmøs tilgang til byggeri og p-pladser, hvor flere bygherrer etablerer delebilsordninger.
- I Malmø ser vi, at 90% af nye ejendomsudviklingsprojekter har tilknyttet en delebilsordning. Jeg tror, at vi kan lære meget af denne måde at tænke ejendomsudvikling på, og derfor er vi også i dialog med Malmø kommune og flere ejendomsudviklere i Danmark og Sverige om at nedsætte p-normen ved etablering af dedikerede delebilsordninger. Det er et fokusområde, vi forventer os meget af fremadrettet, både i Danmark og internationalt, siger Ulrik Blichfeldt.
Læs også:
Portræt af SPACE10 sætter deleøkonomien under lup: Idealistisk laboratorium med store visioner
Fremtidens biler er delevenlige elbiler
I Esbjerg ser det innovative boligselskab A Place To en fordel i at give beboerne mulighed for at dele bilerne mellem sig og mindske antallet af p-pladser ved fremtidige byggeprojekter. A Place To tilbyder et boligkoncept af intelligente boliger til fremtidens unge familier i Norden, Europa og England i tæt samarbejde med tegnestuen BIG - Bjarke Ingels Group.

A Place To har indgået en aftale med GreenMobility om at etablere en delebilsordning med fem elbiler ved de to artikekttegnede lejlighedsbygninger i Esbjerg i løbet af 2021.
- Med en aftale gennem GreenMobility får vi mulighed for både at reducere antallet af p-pladser, når vi bygger nyt, og tilbyde vores beboere en relevant og fleksibel transportservice - det gavner miljøet og økonomien. Det er en win-win situation, hvor alle har fordel af samarbejdet, siger Glenn Lau Rentius, Chief Information Officer hos A Place To.
Gennem GreenMobility vælger man selv, hvilke bilmodeller og -mærker man ønsker. Både kompakte modeller, familiemodeller eller elcyklen er en mulighed. Den eneste begrænsning er, at mobilitetsløsningen skal være eldrevet for at skabe de bedste miljømæssige forudsætninger og mindske støj og forurening i byen. Og den bæredygtige tilgang er også et vigtigt parameter hos A Place To.
- Vi tilbyder vores lejere meget mere end kvadratmeter. A Place To leverer en lang række relevante tjenester og serviceydelser, som gør hverdagen nemmere, mere økonomisk, grøn og bæredygtig for beboerne. Og elektriske delebiler er en superrelevant service, der gavner både samfund, beboerne og os, siger Glenn Lau Rentius, og fortsætter:
- Da vi skulle vælge en samarbejdspartner, var det afgørende, at vi kunne opnå en fleksibel fuldservice-aftale om levering og servicering af delebiler. At disse biler både kan være reserveret vores beboere, og at beboerne også kan benytte samme tjeneste ved besøg på andre lokationer, ser vi som en stor gevinst. Vi har flere store projekter på vej, og det er derfor vigtigt at delebilspartneren også kan vokse hurtigt med os lokalt, nationalt og internationalt, siger Glenn Lau Rentius.
GreenMobility har i forvejen knap tusinde elektriske delebiler tilgængelige for private brugere i København, Aarhus og en række europæiske byer og samarbejder med en række virksomheder, som benytter delebilerne til arbejdsrelateret kørsel. På den måde vil GreenMobilitys service både være tilgængelige for beboerne ved hjemmet, og når de rejser rundt i landet.
GreenMobilitys delebilsordning kan tilpasses alle boligforeninger, ejendomsprojekter og virksomheder i Danmark.