<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Henning Larsen præsenterer designforslag til superbibliotek i USA
Henning Larsen præsenterer designforslag til superbibliotek i USA

Henning Larsen præsenterer designforslag til superbibliotek i USA


Henning Larsen løfter sløret for designforslag til den prestigefyldte konkurrence om Theodore Roosevelt Presidential Library i USA. Designkonceptet er inspireret af det storslåede landskab i det fredede naturområde ’The Badlands’ i North Dakota, USA, og kombinerer arven fra den ikoniske amerikanske præsident med det fællesskab, der eksisterer blandt borgere i området i dag.

Sammen med den lokale landskabsarkitekt Nelson Byrd Woltz tog Henning Larsen designteam i juni 2020 fra New York til Medora for at deltage i første del af designkonkurrencen om at tegne det kommende Theodore Roosevelt Presidential Library – det amerikanske svar på et kongeligt bibliotek. I konkurrence med de øvrige verdenskendte finalister, Snøhetta og Studio Gang, præsenterede alle arkitekter d. 17. august deres designkoncepter for borgerne i Medora samt juryen bestående af Theodore Roosevelt Presidential Library Foundationder ligeledes er arrangør af konkurrencen. 

 

Visionen for projektet er forankret i landskabet og fællesskabet, hvilket var netop dét Roosevelt faldt for ved området.

 

- Der er en utrolig rå og naturlig skønhed over ’The Badlands’, siger Michael Sørensen, partner og design director i New York. Han fortsætter:

 

- Landskabet opleves først rigtigt, når man er midt i det. Vores vision for projektet kunne ikke været blevet til på samme måde fra kontoret i New York. Vi var nødt til at være til stede og nærværende for at kunne tegne et projekt oprigtigt integreret i stedet og dets kvaliteter.

 

Bygningen består af fire volumener, som alle rejser sig fra det bakkede landskab – hver af dem med sin egen reference til stedets geografi. Tårnet, ’The Legacy Beacon’, står som et synligt vartegn i landskabet, og biblioteket bliver ikke kun en ny hub for borgere og besøgende i og omkring Medora, North Dakota, men skal være udgangspunkt for unikke naturoplevelser i Theodore Roosevelt Nationalpark.

 

HenningLarsen_TRPL_ANewPerspective_wwwmir_square_low-res-1600px

 

 

Underjordisk stisystem

De fire bygningsvolumener kobles sammen via underjordiske stier, der fungerer som udstillingsrum, hvor historien om USA's 26. præsident fortælles. Gæster føres fra lobbyen ned i underetagen via en stor spiral, der omkranser en kamin, som besøgende kan samles rundt om. Det er i dette rum – rundt om et lejrbål – at rejsen ind i historien begynder. Stien, navngivet ’The Hero’s Journey’, er ikke blot en demonstration af Theodore Roosevelts bedrifter og arv, men også et udstillingsrum for landskabets geologi. Udstillingen er opdelt i faser markeret ved rum, der hver især giver gæster et nyt udkig til den omkringliggende fredede naturpark, der konstant forandrer sig alt efter perspektiv, vejrforhold og årstid.

 

Udstillingen påbegyndes i de underjordiske, dunkle lysforhold, og som man bevæger sig opad gennem udstillingsrummene, oplyses de mere og mere af dagslys, der strømmer ind fra oven. Udstillingen kulminerer til sidst i toppen af tårnet, hvor rummet bades i dagslys fra den panoramiske udsigt til både biblioteket og landskabet.

 

Det forventes, at vinderen af konkurrencen kåres i slutningen af september, 2020.  

 

HenningLarsen_TRPL_Visualisation_LushandWildWebsize_(c)wwwmirno-1600pxInformation om projektet:

Lokation: Medora, North Dakota, USA

Størrelse: 6.320 m/ 68.000 ft2

Bygherre: Theodore Roosevelt Presidential Library Foundation

 

Teamet bag Henning Larsens forslag:

Landskab: Nelson Byrd Woltz

Site sustainability: Sherwood Design Engineers

Building sustainability: Integral Group

 

HenningLarsen_TRPL_CafeViewsCombined_PortraitsToBeBuilt