<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Højteknologisk kontorbygning forvandler den gamle havn i Helsingborg
Højteknologisk kontorbygning forvandler den gamle havn i Helsingborg

Højteknologisk kontorbygning forvandler den gamle havn i Helsingborg

Projektet Prisma ligger i havnen i Helsingborg i distrikt, der en del af udviklingen af industriområdet og den gamle havn. Den 11.000 kvadratmeter store kontorbygning er designet med 592 unikke facadeelementer, der gør projektet til en ikonisk bygning i den nye bydel.

Erik Giudice Architects har designet bygningen med blændende glasfacader, der ligner prismer, for at udnytte den milevide udsigt mod Danmark. Glaspartierne skaber en rummelig atmosfære takket være refleksioner fra både havet og himlen. Via det gennemsigtige eksteriør kan lyset trænge ind hele vejen til bygningens kerne.

 

- Udfordringerne ved projektet var at få styr på detaljerne med udgangspunkt i de store facadepartier med gennemsigtigt glas fra gulv til loft. Logistikken var også en udfordring, eftersom vi er mange, der bygger på samme tid, og vi kun har en vej til og fra molen”, siger Christian Westerberg, projektleder hos Wihlborgs.

 

8b550e9af6ec2f90_org

 

Tydeligt miljøfokus gav Miljöbyggnad Guld

Bygningen er blevet tildelt det grønne certifikat "Miljøbygning Guld" og kombinerer sin brillante struktur med en energieffektiv facadeløsning og et markant look. Glasset tilpasser sig efter klimaet, hvilket betyder, at der isoleres mod kulde eller varme afhængigt af vejret, samtidig med at lyset maksimeres og skaber et harmonisk indeklima. Bygningen er dækket af 35 forskellige plantearter, der effektivt opfanger kuldioxid og reducerer CO2-belastningen. Bygningen er endvidere udstyret med solpaneler, der producerer elektricitet og driver klimaanlægget, og køkkenets affaldskværne forvandler madrester til biogas.

 

 

- Fordelen ved at bruge aluminium er, at materialet har en høj styrke med lav vægt, med andre ord at aluminium har en lav densitet i forhold til for eksempel stål. Andre fordele er, at aluminium heller ikke ruster, og at det er let at forme, siger Christian Westerberg, projektleder hos Wihlborgs.

 

Prisma flirter med vores europæiske arkitektoniske arv, samtidig med at det er et moderne eksempel på en grøn bygning. Visionen er at blive en af Europas mest innovative byer.

 

8a9c1aadd72842e5_org

 

Fakta om projektet

Bygherre: Wihlborgs Fastigheter

Arkitekt: EGA (Erik Giudice Architects)

Metalkonstruktør: STATICUS

Entreprenør: SKANSKA

WICONA facadeløsninger: Element solution, WICTEC EL SG

Anbefalede artikler