Gaardhaverne: 38 svanemærkede ejerboliger opført som rækkehuse i Høje Taastrup, som på grund af høj popularitet på nuværende tidspunkt er ved at blive udvidet med etape 3 bestående af 14 ekstra boliger.
Jesper Hoffmann fra Scandi Byg om fællesskab i bæredygtigt modulbyggeri
Innovativ og bæredygtig arkitektur bygger ifølge Scandi Byg på et godt samarbejde mellem arkitekter og entreprenører, hvor viden og evner til at få det maksimale ud af produktet flyder sammen i en symbiose, der understøtter hinanden indbyrdes.
Scandi Byg er specialiseret i at fremstille svanemærket, industrielt fremstillet modulbyggeri i bærende trækonstruktioner. God viden om materialernes sammensætning og positive indvirkning på CO2-aftrykket sammen med trygheden for kunden i at vide, at det er gennemprøvede standardiserede grundkonstruktioner, er ifølge salgsdirektør Jesper Hoffmann grundlæggende for at levere godt modulbyggeri. Det kan dog ikke stå alene:
- Det kan godt være, at vi har mange års erfaring med at fremstille bæredygtigt modulbyggeri, men samarbejdet med arkitekterne er det afgørende – uden dem til at bidrage med deres kompetencer kommer vi ikke ud over stepperne. Vores produkt og byggeproces er et middel til sammen med dem at forme nogle fede boliger i god kvalitet, som kan bidrage til at danne rammen for et godt liv for de kommende beboere, siger han og fortsætter:
- Det er efterhånden sjældent at facaden på vores byggerier er af træ, selvom konstruktionen er det, og flere af vores prisvindende projekter har vist at man sagtens kan kombinere en lang række af materialer til at skabe forskellige unikke facadeudtryk, og fortsat bygge bæredygtigt. At det er et effektiviseret og standardiseret konstruktions- og produktionskoncept, er derfor ingen hindring for at byde ind på projekter, hvor man kan vælge materialetyper, der matcher den lokalplan, der gør sig gældende for det aktuelle område.
Design for adskillelse
Bl.a. med deres brug af træ i de bærende konstruktioner har Scandi Byg et stort fokus på bæredygtighed, da netop dette ifølge Jesper Hoffmann giver den største optimering af CO2-aftrykket. Og for at blive endnu mere bæredygtig arbejder virksomheden bl.a. med begrebet Design for disassembly, hvor fokus er på at kunne skille materialerne ad efter endt brug, fx efter 80 år, så de kan genbruges.
- Herved kan man fastholde den CO2, der er bundet i materialerne, frem for at frigive det ved afbrænding. Det er et kæmpe potentiale, vi er nødt til at gøre brug af. Da vi også bygger med andre materialer, er vi i gang med at udarbejde livscyklusvurderinger, så vi er klædt bedst muligt på for at gå i dialog med vores samarbejdspartnere og leverandører om, hvordan vi i et samarbejde kan forbedre vores fælles produkt.
- Generelt set er der et stort fokus på bæredygtighed i de projekter, vi arbejder på. Det er en rejse vi startede for ti år siden og nu kan vi mærke, at det går rigtig stærkt i hele branchen. Det er en sund rejse for os alle sammen, der kan være med til at skabe en positiv udvikling, slutter Jesper Hoffmann.