<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Kirkehus tegnet af Friis og Moltke vinder Bygningspræmieringsprisen
Kirkehus tegnet af Friis og Moltke vinder Bygningspræmieringsprisen

Kirkehus tegnet af Friis og Moltke vinder Bygningspræmieringsprisen


På Arkitekturens Dag, den 5. oktober, har Herning Kommune med uddelingen af Bygningspræmieringsprisen, sat spot på god arkitektur. Det blev det nye kirkehus i centrum af Herning, som løb med prisen.

I år går prisen til Herning Kirkes nye kirkehus, der er tegnet af Friis og Moltke.

 

- Som menighedsråd har I ikke valgt det nemmeste byggeri at være bygherre for. Vejen har været stenet og lang. Til gengæld er vi i bygningspræmieringsudvalget helt enige om resultatet: Det nye kirkehus er smukt, funktionelt og tidløst på den gode måde, lød det fra Jørn Vedel Eriksen, (UP), næstformand i Byplanudvalget, som holdt talen i byrådssalen i forbindelse med uddelingen.

 

- God arkitektur er ikke bare noget, vi har over hovedet. I byrådet håber vi, at uddelingen af bygningspræmieringsprisen vil inspirere andre til også at gribe fat i dygtige arkitekter og håndværkere og sammen lave smukke projekter, der beriger os alle.

 

Jørn Vedel Eriksen sidder i Præmieringsudvalget, som derudover udgøres af borgmester Lars Krarup, (V), Ulrik Hyldgaard, (V), formand for Byplanudvalget, og Jørgen Krogh, direktør i By, Erhverv & Kultur. De suppleres af to fagdommere, arkitekterne Mette Nymann og Mads Bay Møller fra henholdsvis LOOP Architects og Labland.

 

kirkehus_2

 

Der var stor debat

Det nye kirkehus er en tilbygning til det eksisterende kirkekontor og konfirmandstuen fra 1975. Det indeholder ankomst-område, café, præstekontorer, samtalerum og en multisal til større aktiviteter.

 

Der har været stor debat om projektet forud for realiseringen, fordi kvarteret omkring Herning Kirke er historisk og rummer flere bevaringsværdige byvillaer.

 

I sin begrundelse for at tildele kirkehuset prisen skriver Præmieringsudvalget blandt andet:

 

- Kirkehuset indgår smukt i det historiske miljø og giver liv på den fine plads omkring kirken. Der er gjort en særlig indsats for at tilpasse bygningen og skabe en respektfuld overgang til Herning Kirke og de bagvedliggende gamle villaer.

Anbefalede artikler