Nordhavns grønne hotel tager form
Arkitema Architects står bag Comwell Copenhagen Portside i Københavns Nordhavn, og arkitekterne har blandt andet hentet inspiration fra områdets industrielle historie og pakhusenes velkendte skodder. Facaden får også et markant grønt udtryk fra den beplantning, som vil skyde frem fra de to gårdrum og indtage facaden fra alle sider.
Comwell Copenhagen Portside åbner januar 202,1 og hotellet kommer til at rumme 484 værelser og 18 konference- og møderum, restaurant og bar. Hoteldirektør for Comwell Copenhagen Portside, Chren Vilander Thomsen, har været med på projektet i foreløbig halvandet år, hvor han har fulgt byggeprocessen nøje.
- Jeg har tidligere været med til at åbne tre andre hoteller – to nybyggerier og et stort renoveringsprojekt – og der har virkelig været et fint samarbejde og en god dialog med alle involverede her på Portside. Jeg er jo en ”driftstosse”, og når jeg ser et rum tage form, så forestiller mig straks hvordan 400 mennesker skal kunne færdes her, og jeg forsøger at spotte de potentielle udfordringer. Her har jeg haft en virkelig tæt dialog med KPC, hvor de har taget godt imod mine input. Det har været en rigtig god proces, hvor vi deler viden og gør hinanden klogere, fortæller Chren Vilander Thomsen som også fremhæver AI-gruppen som en strålende samarbejdspartner på projektet.
”Vi ønsker at være en vigtig del af Københavns nye bydel fra starten”
Alle hotellets offentlige funktioner er beliggende i stueplan, hvor man fra restaurant og cafe har direkte adgang til kanalen foran hotellet.
- Der kommer til at være trafik i begge retninger på kanalen, og der bliver et spændende, hvor man fra en bred boardwalk kan komme fra vandet til hotellets udendørsservering og vice versa. Vi leger også med tanken om transport på vandet for vores gæster i sommerperioden, så vi kan være med til at give særlige oplevelser på grund af vores beliggenhed, siger Chren Vilander Thomsen og fortæller, at det er udtryk for langsigtet tænkning, når Comwell etablerer sig i Københavns Nordhavn:
- Lige nu bygges der meget, og det vil fortsætte de kommende år, men det bliver og er en interessant bydel, som vi gerne vil være en del af fra start. Det er jo vores første hotel i København, og generelt har Comwell den holdning, at vi rundt om i landet skal være byens hotel, men her skal vi være bydelens hotel. Og der er et stort behov i det her område.
Den langsigtede tænkning gør sig også gældende i forhold til bæredygtighed, hvor man har valgt at certificere bygningen til DGNB Sølv, så der er sikkerhed for, at den bæredygtige tankegang er integreret i alle aspekter af projektet.
Det fleksible og funktionelle
På hotellets stueetage er køkkenet helt centralt placeret i midten, og Chren Vilander Thomsen ser køkkenet som bygningens hjerte, hvorfra der er nem adgang for personalet til alle rum, hvilket ultimativ vil give en bedre serviceoplevelse for gæsterne og bedre økonomi for Comwell.
- I forhold til driften får vi en Ferrari, men vi får også et fleksibelt hus, hvor der er et utal af muligheder for at omdanne rum og herved afvikle forskellige events og konferencer på vidt forskellige måder. Her er det vigtigt, at vi holder fast i Comwells tradition for blandt andet at have kroge og hjørner, hvor man kan søge hen og fordybe sig. Selvom det nye hotel kommer til at have op mod 500 værelser, så må det aldrig blive en fabrik – vi må ikke glemme nærværet og den hjemlige stemning. Som vi plejer at sige i Comwell, du skal føle dig hjemme, når du er ude.