Ønsker du at opsige dit erhvervslejemål?
Få styr på de vigtigste regler i forbindelse med opsigelse af erhvervslejemål, og undgå at det bliver en dyr fornøjelse.
Overvej situationen nøje
Der er mange regler at tage højde for, uanset om du er lejer eller udlejer. Af den grund er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i reglerne forinden, så du er sikker på, at opsigelsen sker på et gyldigt grundlag.
Alternativt kan du vælge at rådføre dig hos en advokat, der ordner alt det praktiske for dig og sørger for, at alt sker på et lovmæssigt grundlag.
Det skal du vide som udlejer
Er du udlejer, er dine muligheder for at opsige et erhvervslejemål begrænset. Det er derfor yderst vigtigt, at du sætter dig godt ind i lovgivningen, hvis du vil undgå, at det bliver en dyr affære. Dette gælder både inden du lejer din erhvervsejendom ud, og i tilfælde af at du ønsker at opsige lejemålet igen.
Nedenfor finder du en oversigt over en række legitime opsigelsesgrunde:
- Hvis du selv ønsker at benytte erhvervslejemålet.
- Det er også tilladt at opsige et erhvervslejemål, hvis du kan dokumentere, at opsigelsen skyldes nedrivning eller istandsættelse af erhverslejemålet.
- Har lejer ikke ageret efter god skik og orden trods påmindelser, er det muligt at opsige lejeren.
Få mere information om opsigelse af erhvervslejemål hos C.W. Obel Ejendomme.
Det skal du vide som lejer
I Erhvervslejeloven er der ikke opstillet specifikke krav til opsigelse af et erhverveslejemål, når du er lejer. Du kan derfor til hver en tid opsige dit erhvervslejemål, medmindre andet er aftalt med udlejer.
For at sikre at du ikke bryder erhvervslejekontrakten, er det altid en god idé at gennemlæse erhvervslejekontrakten, inden du opsiger lejemålet.
Har udlejer opsagt erhvervslejemålet? I så fald bør du undersøge muligheden for at få erstatning for det tab, du har måttet lide i forbindelse med opsigelsen. Er erhvervslejemålet erhvervsbeskyttet, har du ligeledes mulighed for at få en godtgørelse for tabt goodwill.