Overvejer du at skifte olie- eller gasfyret ud? Så læs med her.
Et gammelt olie- eller gasfyr er i dag ikke den mest miljøvenlige måde at varme boligen op på. Heldigvis er der siden kommet mere miljøvenlige alternativer, som også vil kunne mærkes positivt på elregningen. Har du overvejet en luft til vand varmepumpe? Læs mere om den miljøbesparende løsning her.
Spar på både miljøregningen og elregningen
Måske har du ikke hørt om løsningen før, men så er det på tide, at du stifter bekendtskab med den. En luft til vand varmepumpe kan omdanne varmen i luften til vand, som du kan opvarme dit hjem og dit vand med. En luft-til-vand varmepumpe er på den måde miljøvenlig, fordi den bruger de ressourcer, som er i luften.
Hvordan virker en varmepumpe helt præcist? Det er en lettere kompleks proces, som kan være svær at forstå, hvis ikke man er skarp i teorien omkring energi. Men det fungerer ved, at varmepumpen optager varmen fra luften, og omdanner det til damp via et kølemiddel. Herefter bliver dampen først påvirket af en kompressor, der øger tryk og temperatur, hvorefter energien bliver overført til centralvarmen i boligen eller til varmtvandsbeholderen.
Det kan du spare
Men hvad koster en varmepumpe så? Og hvad kan man spare på en varmepumpe? Læs mere om det her:
- En luft-til-vand varmepumpe koster omkring de 70-100.000 kroner, men vil på sigt være pengene værd, da den vil blive betalt hjem på ca. 5-10 år. Der findes også en type varmepumpe - en luft til luft varmepumpe - som koster væsentligt mindre, men den kan ikke opvarme vand, så derfor kan du ikke få ligeså meget ud af den.
- En luft-til-vand varmepumpe kan være med til at halvere din elregning, ligesom den kan være med til at øge din ejendoms værdi, hvis – eller når – den engang skal sælges.
Lyder det som en løsning for dig?