Gartnergården er bygget af bæredygtige moduler, der skaber fremspring og forskellige niveauer, som kan benyttes som altaner.
Scandi Byg tænker ud af rammerne med modulbyggeri i træ
Siden 1978 har Scandi Byg udviklet industrielt fremstillet modulbyggeri med fokus på bæredygtighed og en innovativ byggeproces. Det har blandt andet ført til Danmarks første svanemærkede almene- og ældreboliger, der er bygget med lige dele fokus på miljøet og arkitekturen.
Hos Scandi Byg har man arbejdet med bæredygtigt byggeri allerede inden, det kom på politikernes dagsorden. I mere end 40 år har virksomheden nemlig udviklet og produceret industrielt fremstillet modulbyggeri, hvor materialer, byggeprocessen, brugsfasen samt recirkuleringsfasen er tilrettelagt med udgangspunkt i, hvad der er godt for miljøet.
- Hos Scandi Byg har vi en lang tradition for at tænke og bygge med fokus på innovation og miljøet. Modulbyggeri er nemlig kassetænkning på den gode måde, som sikrer kreative arkitektoniske muligheder samtidig med, at vi kan sætte nye grænser for, hvad der kan præfabrikeres og dermed kan optimere byggeriet, siger administrerende direktør i Scandi Byg, Christian Halken.
Med Svanemærket som fast standard
Foruden Scandi Bygs miljørigtige byggeproces har virksomheden fået deres byggesystem svanemærket og leverer derfor svanemærkede boliger som fast standard. Det har blandt resulteret i Danmarks første svanemærket almene boligbyggeri, Store Solvænget, og landets første svanemærkede ældreboliger, Gartnergården:
- Vi har truffet et bevidst valg om at bygge efter svanemærkningen. På den måde kan vi dokumentere, at vi arbejder bæredygtigt i forhold til vores processer, materialer og det færdige byggeri, samtidig med at beboerne får boliger med et lavt energiforbrug og et sundt indeklima, forklarer Christian Halken og tilføjer:
- Foruden svanemærkningen støtter vi også op om andre bæredygtighedstiltag herunder den frivillige bæredygtighedsklasse, hvor vi allerede nu kan overholde målsætningerne for livscyklusberegningerne for 2029.
Bæredygtigt modulbyggeri med unik arkitektur
For at Scandi Byg kan skabe fremtidens byggeri, der er både bæredygtigt og arkitektonisk, har virksomheden blandt andet et innovativt robotanlæg, der kan producere individuelle og unikke løsninger ud fra arkitekttegninger:
- Det er afgørende for os, at vi udover at udvikle bæredygtige byggerier i træ også har fokus på at skabe specialkonstruerede løsninger med en spændende arkitektur, og med vores robotanlæg kan vi fremstille elementer i en høj og ensartet kvalitet, siger Christian Halken.