<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Schmidt Hammer Lassen skal designe ny regionsbygning i Holland
Schmidt Hammer Lassen skal designe ny regionsbygning i Holland

Schmidt Hammer Lassen skal designe ny regionsbygning i Holland


Kommunen i Dordrecht har udvalgt Schmidt Hammer Lassen Architects til at designe den nye regionsbygning som følge af en international konkurrence. Den 22.000 kvadratmeter offentlige bygning vil blive Dordrechts mest prominente offentlige samlingspunkt.

Som et kulturelt anker og kommende urbant knudepunkt vil bygningen rumme både et bibliotek, borgerservice, turistinformation og kontorer til servicefunktionerne i Dordrecht og Drechtsteden kommune.

 

Vinderforslaget favner Dordrechts ånd og identitet som en by på vandet. Med sin særlige beliggenhed mellem togstationen og Dordrechts historiske bymidte kommer projektet til at fungere som kulturfacilitator, forbindelsesled og en ramme for ideer og innovation, som samskabes med stedets interessenter.

 

- Vi er ydmyge og begejstrede over at være blevet valgt til at arbejde side om side med indbyggerne i Dordrecht for at realisere et projekt med en så signifikant kulturel betydning, siger Elif Tinaztepe, partner hos Schmidt Hammer Lassen.

 

- Den nye bygning vil være med til at definere den fremtidige vision for byparken, biblioteket og arbejdspladsen.

 

Huis van Stad en Regio - Sketch 1_1600 

Dordrechts nye, urbane ’dagligstue’

Schmidt Hammer Lassens vision for regionsbygningen i Dordrecht kombinerer rumlig diversitet og en fysisk og visuel forbindelse, der skaber en indbydende atmosfære for byens borgere og besøgende.

 

Vinderforslaget tilbyder adskillige nye offentlige rum rundt om bygningen – såsom pladsen, der markerer hovedindgangen og knytter sig til bymidten og en lommepark, der danner rammen om et mere intimt samlingspunkt. Der er et tydeligt fokus på den menneskelige skala og fodgængeroplevelsen. En materialitet, der på én gang er robust, varm og indbydende fungerer som en bevidst kontrast til de omkringliggende kontorbygninger og boliger.

 

Den kompakte bygning fremmer en klar synergi mellem de forskellige funktioner, mens udskårne, dobbelthøje rum forstærker den visuelle forbindelse. Facaderne fungerer som vinduer ud mod byen, da de dobbelthøje rum vender mod byens mest betydningsfulde steder såsom kirken, pladsen og togstationen.

 

Biblioteket og kommunens kontorer har nogle af de samme kvaliteter – for eksempel i form af forskellige miljøer, hvor det er muligt at kan koncentrere sig, arbejde i grupper, slappe af og afholde møder af både formel og uformel karakter.

 

Juryen valgte Schmidt Hammer Lassen på grund af den “radikale, opfindsomme og udførlige” tilgang til opgaven. Juryen fortsætter forklaringen: “Forslaget er fleksibelt og giver på alle måder mulighed for fortsat at sætte spørgsmålstegn ved bygningen og udvikle den. Resultatet er et optimistisk kommende monument i Dordrecht.”

 

Huis van Stad en Regio - Diagram 3_1600

 

 

FAKTA


Bygherre

Dordrecht Kommune


Arkitekt

Schmidt Hammer Lassen Architects


Ingeniør

ABT


Areal

22.000 m²


Konkurrence
1. plads, international konkurrence, 2020

 

Huis van Stad en Regio - Interior Render_1600